Čerkez: Jedan od prijedloga je odgoditi početak školske godine za 15-ak dana

Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva produžio je postojeće mjere koja smatramo adekvatnim i blagovremeno donesenim – izjavio je danas član tog stožera i pomoćnik ministra za javno zdravlje FBiH Goran Čerkez.

– Raduje nas da su inspekcijski nadzor i određene aktivnosti na nivou županija i nakon sastanka federalnog sa županijskim premijerima, intenzivirane i sugurno doprinose boljem stanju – kazao je Čerkez, dodajući da su na današnjoj sjednici Kriznog stožera razgovarali i o školama i drugim faktorima rizika.

Najavio je sutrašnji sastanak u Konjicu s resornim županijskim ministrima gdje će biti doneseni finalni zaključci vezano za početak školske godine. Jedan od prijedloga, kako je dodao, bit će da školska godina ne počne 1. nego 15 rujna.

Iz podataka, kako je naveo Čerkez, vidljivo je da su cijelo vrijeme kontrolirali epidemiološku situaciju.

– Uspjeli smo staviti pod kontolu klastere i upravo se događa ono što smo rekli, da ćemo ulaskom u ovaj dio mjeseca pokušati stablizirati situaciju i dalje, te je redovno nastaviti pratiti – naveo je Čekez.

Dodao je da BiH ima importe virusa iz Hrvatske, s mora, te da su to dijelom ljudi koji su zaraženi u diskoteci u Makarskoj.

– Cilj nam je da i dalje idemo u stabilizaciju i pokušamo mirnije dočekati jesen koja će biti izazov – kazao je Čerkez.