Centar za mentalno zdravlje u Vitezu ispunjava najviše standarde i kriterije

Upravni odbor za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u Federaciji BiH na prvoj sjednici održanoj 25. travnja 2014. godine na prijedlog Komisije za akreditaciju i Direktora AKAZ-a, donio je riješenje o bezuvjetnoj akreditaciji Centra za mentalno zdravlje Vitez.

Komisija za akreditaciju AKAZ-a je na osnovu izvještaja vanjskih ocjenjivača, nakon ocjenjivačke posjete (18.12.2013.) s ciljem akreditacijskog pregleda, u skladu sa AKAZ-ovim akreditacijskim standardima za Domove zdravlja, utvrdila da Centar za mentalno zdravlje u Vitezu ispunjava 94,60 % akreditacijskih standarda.

U prostorijama federalnog ministarstva zdravstva, 14. srpnja 2014. upriličena je zvanična dodjela akreditacija prvim akreditiranim ustanovama.

Iza postignutog rezultata Centra za mentalno zdravlje u Vitezu stoji dugogodišnji trud i rad članova tima i uprave Doma zdravlja. Akreditacija predstavlja potvrdu da zdravstvena ustanova, odnosno njeni odjeli i službe ispunjavaju najviše standarde i kriterije sigurnosti i kvaliteta pružanja svojih usluga.