Čelnica Agencije za lijekove srušila se na konferenciji o prestanku cijepljenja AstraZenecom

Čelnica danske Agencije za lijekove Tanja Erichsen onesvijestila se tijekom tiskovne konferencije koja je održana povodom odluke te zemlje o prestanku korištenja cjepiva AstraZenece.

Preventivno je prebačena u bolnicu i navodno se oporavila, prenosi New York Post. Na snimci s konferencije zabilježen je trenutak kada Erischsen gubi svijest, dok generalni direktor Danske zdravstvene vlasti Soren Brostrom drži govor.

Brostrom je brzo reagirao, a u pomoć su priskočila i trojica muškaraca te su ju okrenuli na stranu. Podsjetimo, Danska je jučer donijela odluku kojom je postala prva zemlja u Europi koja je u potpunosti prekinula cijepljenje ovim cjepivom.

U toj zemlji zabilježena dva slučaja nastanka krvnih ugrušaka, od kojih je jedan završio smrtno, a radilo se o 60-godišnjoj gospođi. “Na temelju znanstvenih spoznaja, naša ukupna procjena je da postoji rizik od ozbiljnih nuspojava povezanih s korištenjem cjepiva COVID-19 iz AstraZenece”, rekao je Søren Brostrøm, generalni direktor Danske zdravstvene vlasti, u izjavi. “Stoga smo odlučili ukloniti cjepivo iz svog plana cijepljenja”, dodao je.

Pvecernji.ba