Čelik uputio izraze žaljenja i suosjećanja, ali i potpore Marku Jevtiću i NK “Vitez”

Nakon što je rukovodstvo NK “Čelik” Zenica saznalo da je jučerašnja povreda Marka Jevtića na utakmici s NK “Vitez” rezultirala operacijom nakon komplikacija nekoliko sati iza ponoći, u kojoj je igrač Viteza ostao bez bubrega i tako vjerojatno okončao svoju igračku karijeru, iz Čelika su uputili izraze žaljenja i suosjećanja.

“Ovom prilikom ispred kluba izražavamo svoje žaljenje i službenu ispriku ispred kluba igraču i njegovom klubu. Sport je plemenita aktivnost u kojoj se pored energije i emocija često žrtvuje i zdravlje zarad sportskog rezultata – povrede su sastavni dio sporta, a ovakve su svakako i rezultat neslavnih statistika koje rezultiraju teškim povredama koje ugrožavaju i život a to na terenu nikada nije bio cilj. Namjera igrača NK Čelik Zenica nikada nije bila niti smije biti usmjerena ka namjernom povrjeđivanju protivnika niti gruboj igri koja izlazi van okvira fair-playa. Takvo postupanje naših igrača će uvijek biti sankcionirano, no jučerašnja povreda je rezultat borbe na terenu i slučajnosti, nikako namjere da se ikome nanese povreda, pogotovo ovako teška”, navodi se u priopćenju iz NK “Čelik”.

Uz izraue žaljenja i suosjećanja iz NK “Čelik” su ovu lijepu gestu upotpunili i pomoć Marku, njegovoj obitelji, odnosno NK “Vitez” u okviru njihovih mogućnosti.

“Pored Marka i njegove porodice, našim sportskim prijateljima u NK Vitez također upućujemo poruke podrške i izvinjenja ukoliko smo bilo kojim činom doprinijeli ovoj nesretnoj povredi van okvira samog manjka sportske sreće. S obzirom da se Marko Jevtić trenutno nalazi na odjelu intenzivne njege Kantonalne bolnice u Zenici te posjete nisu moguće osim najbližim članovima obitelji, rukovodstvo kluba će ga posjetiti čim to bude moguće. Ukoliko postoji neki vid podrške koji klub može pružiti porodici ili Markovom klubu s obzirom da su isti u Zenici – stojimo im na raspolaganju putem svojih kapaciteta i kontakata. Marko će s 34 godine vjerovatno napustiti zeleni teren na kojem je odigrao toliko utakmica – želimo mu da zaboravi povrede koje će ostati u magli, a fokusira se na svoje postignute sportske uspjehe koji će ga vječno pratiti gdje god on bio i čime se bavio u budućnosti.

Ne daj se Marko, i ti si čelični momak!“, stoji na koncu priopćenja zeničkog kluba.

Ova lijepa gesta Zeničana naišla je na odobravanje simpatizera NK “Vitez”, ali i sporta općenito.

Prethodni članakMarku Jevtiću odstranjen bubreg, a nogometna karijera zaključena
Sljedeći članakSedam stvari koje bi svaki katolik trebao znati o korizmi