Čelik bi trebao tijekom ljeta riješiti osnovne probleme u klubu

Foto: F. Šarić

Nakon uspjeha koji su nogometaši NK Čelika ostvarili u okviru natjecanja u “Premijer ligi za ostanak” aktualni predsjednik kluba Selvedin Šatorović jučer je govorio o trenutačni problemima u ovom klubu.

Ostvaren cilj

Prema njegovim riječima klub je ostvario svoj primarni cilj, jer je osigurao sportski ostanak u društvu najboljih bh. klubova i na drugostupanjskoj komisiji dobio licencu za nastup u narednoj sezoni premijerligaškoga natjecanja.

– Mi ćemo se i naredne godine natjecati u Premijer ligi BiH, jer smo izborili ostanak na zelenom terenu, a završena je i priča oko dobijanja licence. Ukupna sredstva utrošena za dobijanje licence iznose 157.659 maraka, a od priloga građana prikupljeno je 16.829 maraka. Grad Zenica je uplatio iznos od 77.000 maraka, dok je razlika sredstava uplaćena za dobijanje licence posuđena i dijelom odvojena od plaća i naknadna nogometašima i stručnom stožeru, kazao je Selvedin Šatorović.

Ono što u ovom trenutku brine članove Upravnog odbora Čelika je kratak rok do početka priprema za narednu natjecateljsku sezonu, obzirom kako za petanaestak dana trebaju početi pripreme i da se moraju osigurati sredstva za normalan rad.

Prozivka nogometaša bi trebala biti već 12. lipnju, a velikom broju standardnih, ali i “prekobrojnih”, igrača istekli su ugovori, tako da će i ovo ljeto biti problematično za odabir momčadi koja bi trebala braniti boje kluba u narednoj sezoni. Upravni odbor je još uvijek limitiran u radu, obzirom kako nije završen sav posao oko usvajanja reprograma za vraćanje dugovanja koje je klub nakupio proteklih desetak i više godina.

Reprogram

Ipak, u klubu vjeruju kako se ne bi trebalo biti problema oko načina reprogramiranja svih dugovanja, a ne samo onog koji se duguje poreznoj upravi Federacije BiH. Proteklih pet mjeseci pokazalo je da u klubu postoje jasni programi čija bi realizacija mogla ponovno, za nekoliko godina, dovesti ovo udruženje građana među najkvalitetnije sportske organizacije u Bosni i Hercegovini.

Inače, klubovi koji će sudjelovati u UEFA klupskim natjecanjima u sezoni 2017/2018. bit će podvrgnuti permanentnom UEFA monitoringu za finansijski fair – play. U slučaju propusta u ispunjavanju propisanih obaveza, nadležno tijelo za finansijsku kontrolu klubova (CFCB), u okviru UEFA, će izreći stegovne mjere prekršiteljima prema odredbama pravilnika o licenciranju klubova za UEFA natjecanja.•

Prethodni članakOzdravila po povratku iz Međugorja
Sljedeći članakNarančasto upozorenje zbog grmljavinskog nevremena