Čeka se današnja odluka: Kako će UEFA kazniti Hrvatsku?

Hrvatski nogometaši krenut će danas iz svoje baze u Deauvilleu prema Bordeauxu, gdje će sutra od 21 sat igrati protiv Španjolske u okviru Eura. Svi se nadaju kako se radi o dvoboju za prvo mjesto. Međutim, postoji bojazan od UEFA-ine kazne zbog huliganskog ispada dijela navijača na utakmici protiv Češke u St. Etienneu.

Mnogo je upitnika, mnogo je nepoznanica oko nemilih scena u St. Etienneu i odluke nekolicine huligana da bakljama prekinu dvoboj Hrvatske i Češke. Tko im je pomogao u unošenju baklji, zašto policija, francuska, pa i hrvatska, nije bolje reagirala i zaustavila ih u namjeri ulaska na stadion, pa čak i kako to da su navijači prekid planirali tek u 85. minuti?

Dok policija traži osumnjičene, dok se političari nabacuju raznim teorijama zavjere i upiru prste krivnje jedni u druge, dok iz HNS-a traže objašnjenja i od hrvatske, odnosno francuske policije, UEFA danas u Parizu donosi odluku kako kazniti HNS.

Predsjednik HNS-a, Davor Šuker, najavio je nedavno kako očekuje “tek” novčanu kaznu, odnosno da se o izbacivanju reprezentacije s turnira – ne razmišlja.

Ponovio je to i Damir Vrbanović, HNS-ov izvršni direktor, rekavši kako očekuje drastičnu i najrigorozniju kaznu, ali da će se ona samo mjeriti u eurima.

Podsjetimo, UEFA je protiv HNS-a pokrenula postupak zbog četiri prekršaja – zbog pirotehnike, bacanja raznih predmeta na teren, divljanja navijača na tribini, te rasizma.

Izvor: klix.ba