Čavara: Ratnohuškačke i tendeciozne izjave su apsolutno neprihvatljive 

Predsjednik Federacije BiH i dopredsjednik HDZ-a BiH Marinko Čavara komentirao je reakcije i kako navodi, histeriju bošnjačkih stranaka i dužnosnika na mogućnost da visoki predstavnik sukladno svojim bonnskim ovlastima nametne izmjene izbornog zakona.

-Iznenađen sam. Ovih dana slušamo preko društvenih mreža i sredstava priopćavanja da se jedna hajka pokrenula na nešto što nije donešeno. Hajka se pokrenula na ono što je definirano u Daytonskom mirovnom sporazumu, posebno Washingtonskom sporazumu. Bosna i Hercegovina je država tri konstitutivna, ravnopravna naroda i da u njoj svi moraju i trebaju osjećati normalno. Zbog toga što možda postoji neka indicija da će netko nešto donijeti, onda imamo ratnohuškačke izjave, tako tendeciozne i etiketiranje sa nekim ružnim nazivima. To je apsolutno neprihvatljivo čak i u ovo vrijeme kada netko koristi ove teme da bi napravio predizborne ili izborne priče, ističe Čavara.

On smatra da je neprihvatljivo u javnom mnijenju stvarati osjećaj da će netko započeti rat, ukoliko konstitutivni narodi u Bosni i Hercegovini sukladno Daytonskom mirovnom sporazumu budu mogli ostvariti pravo legitimnog predstavljanja.