Čavara primio izaslanstvo Parlamentarne skupštine Vijeća Europe

Predsjednik Federacije BiH, Marinko Čavara, razgovarao je s izvjestiteljima monitoring odbora Parlamentarne skupštine Vijeća Europe, Rogerom Galeom, Egidijusom Vareikisom i šeficom Odjela za monitoring, Caroline Ravaud.

Kao cilj posjeta BiH, Roger Gale je istaknuo prikupljanje informacija o političkoj situaciji u zemlji na osnovu kojih će sačiniti izvještaj. Rekao je kako će se izvještaj naći na plenarnom zasjedanju Parlamentarne skupštine Vijeća Europe do kraja 2016. godine, priopćeno je iz Ureda predsjednika Federacije BiH.

Čavara je informirao izvjestitelje o političkoj situaciji u Federaciji BiH, istaknuvši značaj potpore svih međunarodnih predstavnika Bosni i Hercegovini na putu ka članstvu u Europskoj uniji i NATO savezu.

Za bolju budućnost Federacije BiH i BiH potrebno je relaksirati odnose i urediti pravni sustav koji će osigurati prava sva tri konstitutivna naroda u Bosni i Hercegovini i štititi prava svakog građanina te homogeniziran stav svih međunarodnih predstavnika koji će promicati europske vrijednosti i pridonositi stvaranju pozitivnog ambijenta za prihvaćanje i provođenje socioekonomskih reformi, neophodnih za približavanje BiH članstvu u Europskoj uniji”, istaknuo je predsjednik Federacije BiH, Marinko Čavara.

Izvor: FENA

Prethodni članakŠmizle oduševile u Posušju i Širokom Brijegu
Sljedeći članakNekadašnji igrač Viteza potpisao za Hajduk