Cassie De Pecol je prva turistkinja koja je obišla svih 196 država svijeta!

Za ovaj nevjerojatan pothvat trebalo joj je 18 mjeseci i 26 dana. Prije pet godina dala je otkaz u tvrtki, a u srpnju 2015. je krenula u avanturu.

Cassie De Pecol, 27-godišnjakinja iz Washingtona, postavila je svjetski rekord. Ona je prva turistkinja koja je posjetila svih 196 država svijeta u rekordnih 18 mjeseci i 26 dana.

Cassie je odlučila “začiniti” vlastiti život, te u srpnju 2015. krenula na put oko svijeta s ciljem posjeta svakoj zemlji. Prije pet godina je dala otkaz i od onda joj se život promijenio, a na ovu avanturu se odvažila uz pomoć određenih sponzora, ali i vlastitog plana i štednje.

– Još od osnovne škole imala sam želju posjetiti svaku zemlju svijeta, naučiti više o svakoj kulturi, religiji i prirodnim staništima. Mi Amerikanci smo sretni što imamo toliko različitih kultura i religija u našoj zemlji i zbog toga smo ono što jesmo. Htjela sam otkriti otkud te kulture i ljudi dolaze, a i pronaći svoje europske korijene – kaže Cassie.

Na svom putovanju bila je i u Bosni i Hercegovini te je posjetila Mostar.

Također je razmišljala o tome što se nalazi izvan granica Sjeverne Amerike, je li Bliski istok zbilja onakav kakvim ga prikazuju u medijima ili kakva je Amazona i upravo su ju takva pitanja potaknula na avanturu.

Na putovanju je potrošila oko 200 tisuća dolara a na Instagramu je promovirala luksuzne ekološke hotele i u zamjenu dobivala besplatan smještaj.

Sponzore je pronalazila na putu, a u prosjeku je u svakoj zemlji provela dva do pet dana. Nakon odrađenog puta, Cassie je ponosna na sebe kao “samostalnu ženu koja je proputovala cijeli svijet i iskusila nešto što nitko drugi nije”, prenosi The LAD Bible.

Prethodni članakPrometna nesreća: U Novom Travniku poginuo bračni par, dvoje ozlijeđenih
Sljedeći članakRukometni klub Vitez počeo s upisima u školu rukometa