ČAROLIJA ZAPOČINJE: Ovoga vikenda kreću 4. Dani kazališta – Vitez 2012.

Ovoga vikenda započinju 4. Dani kazališta – Vitez 2012.

I ovi, kao i prethodni kazališni dani u Vitezu imaju međunarodni karakter, a ukupno će biti izvedeno deset kazališnih predstava, iz četiri države (BIH, Hrvatska, Slovenija i Srbija). Sve predstave bit će igrane u kazališnoj dvorani, koja se nalazi u zgradi Hrvatskog doma u Vitezu.

“Sretni smo što već četvrtu godinu uspijevamo organizirati ovu značajnu manifestaciju, koja predstavlja krunu našeg godišnjeg rada. Raduje nas što ćemo ponovno ugostiti naše drage prijatelje iz nekoliko država i kazališnih grupa i iskreno vjerujemo kako će se ugodno osjećati u našem Vitezu”, izjavio je za Fenu voditelj Gradskog kazališta mladih Vitez, Ivan Sajević.

Kroz narednih mjesec dana Vitez će biti kazališni centar Bosne i Hercegovine, a viteškoj publici predstavit će se, uz domaćina GKM Vitez, Kazalište “Mika Živković” iz Retkovaca, DIS teatar iz Banja Luke, Draft teatar iz Tuzle, HAK Travnik, Harlekin teatar iz Postojne, AP “Branislav Nušić” iz Šida, Satiričko kazalište mladih iz Slavonskog Broda, Gradsko kazalište Beli Manastir.

“Manifestacija Dani kazališta dodatno je učvrstila naše mjesto na kulturnoj mapi BiH. Vitez uistinu prerasta u kulturni centar Središnje Bosne, a mi smo sretni da je naše kazalište značajno doprinijelo tomu”, rekao je u izjavi za Fenu osamnaestogodišnji glumac i redatelj GKM Vitez, Bruno Grebenar.

Ovogodišnje Dane kazališta otvorit će predstava “Kurve”, u izvedbi Kazališta “Mika Živković” iz Retkovaca.

Sasvim sigurno je kako će publika u Vitezu u velikom broju pohoditi ovogodišnje kazališne dane, kako je to bio slučaj i tijekom ranijih godina, a kazališta koja će nastupiti jamče odličan repertoar predstava, među kojima uz ponajbolje amaterske, ima i nekoliko profesionalnih kazališnih komada.

Organizatori Dana kazališta u Vitezu su Gradsko kazalište mladih Vitez i Udruga mladih “Enter”.