Čarobna večer na kazališnim danima: “Đavolja posla” oduševila

Još jedna prekrasna večer u Vitezu dogodila se protekle nedjelje na ovogodišnjim kazališnim danima u Vitezu. Krcata dvorana, odlična igra i izvedba predstave ansambla „Đavolja posla“, Teatra Kabare i Akademije dramskih umjetnosti u Tuzli, ovacije i čestitke nakon predstave, vatromet… Sve je ovo još jednom prikazalo i dodatno učvrstilo kazališne dane u Vitezu središnjom kulturnom manifestacijom u Središnjoj Bosni, bar tijekom rujna i listopada.

Magistarska predstava Vitežanke Mirne Mišković i njezinih kolega s klase, Sameda Alića i Ermina Avdića, te Sadike Kahrimanović, studentice četvrte godine ADU u Tuzli, oduševila je više od 300 posjetitelja u kazališnoj dvorani Vitez. Osim odlične predstave, dodatnu draž i emociju pobudio je nastup Mirne Mišković, koja je svoje prve korake, sada već prije 11 godina napravila upravo na daskama kazališne dvorane u Vitezu, a još je uvijek aktivna članica Gradskog kazališta mladih Vitez.

“Bila sam mnogo nervozna, priznajem. I više nego prije premijernog izvodjenja u Tuzli. Međutim, dogodilo se nešto čudesno. Moje kolege, ja i publika smo skupa iznijeli predstavu na najbolji mogući način. Divne reakcije ljudi, energija koju su nam slali i naša igra ovu su večer učinili posebnom. Katarza nije izostala. Veliko hvala mojim Vitežanima“, kazala je nakon predstave glumica Mirna Mišković.

Odličan glumački ansambl, uz mentorstvo i režiju Vlade Keroševiće i asistenciju Irfana Kasumovića, publici se u Vitezu predstavio u najboljem svjetlu, a vrijedi istaknuti kako su i sami glumci bili oduševljeni cjelokupnim ambijentom.

„Jako je nezahvalno pokušati putem riječi izraziti utiske koje nosim sa sobom iz Viteza. Kada bih morao opisati ili još bolje uraditi nešto, sigurno, jedan veliki zagrljaj koji će obuhvatiti cijeli Vitez, bio bi dovoljan za početak. Sretan sam jer sam u početku svoje profesionalne karijere imao priliku da igram pred pravom pozorišnom publikom. Vitez treba da bude ponosan na GKM, a GKM treba da bude ponosan na svoj Vitez. Svakom mladom glumcu, od srca, želim priliku da zaigra na ovim pozorišnim daskama. Hvala Vitez“, svoje oduševljenje nakon rpedstave nije krio glumac Ermin Avdić.

Kažimo kako tekst autora Miroljuba Nedovića pod nazivom „Đavolja posla“ na duhovit način prikazuje i kritizira kazališni svijet. U tekstu vidimo jednog provincijskog glumca u nastojanju da se osveti kazališnom kritičaru zbog negativnih kritika. Spletom okolnosti u taj sukob biva umiješana i čistačica koja se nalazi nasuprot predstavnicima kazališnog svijeta i nju možemo promatrati kao predstavnika društva, odnosno publike sa svim svojim predrasudama o kazališnoj umjetnosti. Pored kritike kazališnog svijeta, u prenesenom značenju ovaj tekst kritizira kompletno društvo u kojem vladaju netalentirani, korumpirani i neostvareni pojedinci.

Sljedećeg vikenda na rasporedu kazališnih dana u Vitezu su predstave „Rod i dom“ Teatra Kabare i ADU Tuzla, zatim „Golemo je srce moje“ Teatra „Scena“ iz Novog Grada te „Epitaf“ DIS teatra iz Banja Luke.

Prethodni članakPeta ekonomska konferencija „Reformska agenda u funkciji poticanja razvoja gospodarstva i novog zapošljavanja“
Sljedeći članakMUP ŽSB: Zaplijenjena droga na dvije lokacije