ČAROBNA KAZALIŠNA NOĆ: GKM Vitez i Etno selo “Čardaci” publici podarili predstavu “Nema me”

Sjajnu kazališnu predstavu, ali i vrhunski kulturni događaj proteklog su vikenda publici podarili Gradsko kazalište mladih Vitez i Etno selo Čardaci.

U prekrasnom zdanju amfiteatra Etno sela “Čardaci” kod Viteza, članovi viteškog GKM-a upozorili ak ambijentalni prikaz predstave “Nema me”. Nova predstava koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim i ovoga je puta pobrala sjajne kritike, simpatije publike, ali i gromoglasan pljesak pa i ovacije na koncu predstave.

Inače, ovo je bilo reprizno igranje, nakon što je ova predstava otvorila 5. Dane hrvatskog kazališta u BiH, istaknuo je voditelj GKM Vitez, Ivan Sajević, koji je iskoristio priliku najaviti i nastavak suradnje s Etno selo Čardaci, te se zahvalio vlasniku Mirku Šakiću na spremnosti da zajedno pišu nove stranice kulturne povijesti Viteza.

Komentari publike su bili isključivo pozitivni, od toga da i Vitez može ponuditi vrhunske kulturne sadržaje i da se osjećaju kao na nekoj dalekoj morskoj destinaciji, do toga da su s glumcima “proživjeli” svaki djelić predstave, te zaboravili kako na sceni nisu bili iskusni profesionalci, nego mladi amateri iz viteškog kazališta.

Nova predstava viteškog kazališta, “Nema me”, istražuje i propituje odnos pojedinca i mase. Pojedinac prikazuje žrtve otmice, nasilja, medijskog linča, emotivne manipulcije, inertne birokracije kojima su “vezane ruke”. Pojedinac, u ovom slučaju, nemoćan je izboriti se protiv nemilosrdnog društva u cjelini. S druge strane, društvo zbog vlastite superiornosti tlači, ponižava, omalovažava, ignorira, zastrašuje, obeshrabruje, diskreditira pojedinca, odnosno žrtvu.

Predstavu je režirao Marko Mirković, a rađena je kroz istraživanje i adaptaciju teksta “Ja ili neko drugi” Maje Pelević.

U predstavi igraju: Leona Blaž, Franko Bralo, Monika Maros, Luka Baškarad, Minela Salkić, Robert Šafradin, Ines Pavlović, Ivan Žuljević, Sara Šantić, Nikola Lujić, Sunčica Strukar. Tehnička potpora je Elena Stojak, asistent režije Bruno Grebenar, izvršni producent Ivan Sajević, a grafičku pripremu potpisuje Borislav Sučić.

Prethodni članakOdržan sastanak premijera Lende i ministra Domića s predstavnicima sportskih klubova
Sljedeći članakPrincip.ba: NOIR kao odgovor na ustajali zrak sredine!