Čačić uoči susreta s Portugalcima: Nismo zadovoljni, želimo otići što dalje na Euru

Hrvatska i Portugal večeras igraju utakmicu osmine finala Europskog prvenstva u Francuskoj.

Selektor Vatrenih Ante Čačić bio je oprezan u izjavama. Iako se Portugalci nisu proslavili u grupnoj fazi, Čačić je upozorio da su itekako opasni.

Ovo je meč biti ili ne biti. Ulazimo u nokaut fazu u kojoj će nakon utakmice jedan od dva odlična tima proći u četvrtfinale, dok će drugi otići kući. Sastajemo se s timom sastavljenim od izuzetnih individualaca. Portugalci možda nisu impresionirali u grupnoj fazi kada je riječ o bodovima, ali su igrali jako dobro. Ako pogledamo unazad, vidjet ćemo da su dominirali nad protivnicima i stvorili mnogo prilika”, izjavio je Čačić.

Reprezentacija Hrvatske i njen selektor su dobili brojne pohvale nakon grupne faze.

Kada ekipa igra onako kako smo mi igrali, onda i trener ima dio zasluga i dobija pohvale. Treneri uvijek imaju utjecaj na rezultat, bilo da se radi o povoljnom ili nepovoljnom ishodu. To je nažalost više vidljivo kad su rezultati loši nego kada su dobri. Prihvatam pohvale koje dobijam”, rekao je hrvatski strateg.

Vatreni se ne namjeravaju zaustaviti u osmini finala.

Nisam zadovoljan, niti je moj tim zadovoljan. Želimo stići što je dalje moguće na ovom turniru. Nakon dugo vremena konačno imamo atmosferu i zajedništvo, svi gledaju naše utakmice i navijaju za nas”, završio je Čačić.

Hrvatska i Portugal igraju od 21:00 sati.

Izvor: Klix.ba