BZK ”Preporod” Vitez svečanom akademijom obilježio 25. godina postojanja

Svečana akademija BZK ”Preporod” Vitez koja je održana u sklopu obilježavanja 25. godišnjice od formiranja udurženja bila je prilika da se sumiraju rezultati koji su postignuti u periodu 1990. – 2015. godina.

Prigodnim kulturno-umjetničkim programom članovi i članice BZK ”Preporod” Vitez prisjetili su se bogate povijesti i svega onoga što ovu instituciju čini uspješnom i prepoznatljivom u gradu Vitezu ali i širom Bosne i Hercegovine.

Uz veliki broj zvanica i gostiju iz javnog, političkog, vjerskog i kulturnog života od kojih posebno treba istaknuti dolazak i predavanje predsjednika BZK ”Preporod” Bosne i Hercegovine, prof. dr. Senadina Lavića, koji je ujedno i počasni građanin općine Vitez, akademiju su svojim programom uveličali i članovi i članice Bošnjačke nacionalne zajednice grada Zagreba i Zagrebačke županije.

“Ovom prilikom zahvaljujemo se svim našim gostima, prisutnoj publici, zvanicama, našim članovima (bivšim, počasnim i aktivnim), našim roditeljima i prijateljima što su svojim dolaskom uveličali ovaj događaj. Posebnu zahvalnost upućujemo gostima iz Zagreba koji su prihvatili naš poziv i svojim programom uljepšali akademiju.

Hvala i općini Vitez koja je finansijski podržala realizaciju događaja kao i OD ”Behar” Stari Vitez, DVD Stari Vitez, Policijskoj stanici Vitez, Medžlisu islamske zajednice Vitez i svima drugima koji su dali svoj doprinos da akademija protekne onako kako smo i planirali. Posebne čestitke upućujemo svim članovima BZK ”Preporod” Vitez koji su svojim angažmanom pokazali kako se voli, cijeni i poštuje vlastita tradicija i kultura čime su pokazali da će Preporod i u narednih 25 godina i više sigurno biti institucija koja će se na pravi način boriti za kulturni identitet Bošnjaka.”