BZK “Preporod” Vitez organizirao “Bajramsko sijelo”

U sklopu obilježavanja najvećeg islamskog praznika, Ramazanskog Bajrama, Bošnjačka zajednica kulture “Preporod” iz Viteza organizovala je tradicionalno “Bajramsko sijelo”. Ovogodišnji kulturno-zabavni program održan je na platou OŠ”Kruščica” u Kruščici kod Viteza, drugi dan Bajrama odnosno u petak, 9. kolovoza 2013. godine.

Gosti “Preporoda” Vitez i grada Viteza bili su članovi i članice Udruženja mladih “Krasuljak” iz Ključa, koji su zajedno sa Preporodovim sekcijama priredili i izveli bogat program.

Na samom početku programa čestitke povodom Bajrama u ime domaćina uputio je predsjednik BZK “Preporod” Vitez, Fejzulah Bešo koji je između ostalog u svom obraćanju istaknuo i važnost dolazećeg popisa stanovništva za Bošnjake te podcrtao moralnu obvezu svakog pojedinca da ozbiljno pristupi popisu. Čestitke je uputio i glavni imam IVZ-e Vitez, Mihnet ef.Mehmedović te u svom obraćanju čestitao “Preporodu” Vitez na organizaciji jedne ovakve manifestacije. Inače, “Preporod” Vitez već 19 punih godina na području općine Vitez obilježava Bajrame sa svojim tradicionalnim “sijelima”, navodi se u priopćenju ove organizacije.

Program je dalje nastavljen uz izvođače hora ilahija i kasida Udruženja mladih “Krasuljak” Ključ da bi se potom prisutnim građanima, kojih je na platou OŠ”Kruščica” bilo preko 500, predstavile folklorne sekcije UM”Krasuljak” i BZK”Preporod” Vitez. Manifestaciju su obogatili i mladi izvođači glazbeno-vokalne sekcije BZK”Preporod” Vitez odnosno njihove interpretacije sevadalinke.

BZK”Preporod ” Vitez kao organizator zahvalio se prvnestveno roditeljima svojih članova bez kojih se ova manifestacija ne bi mogla održati, a zatim i ravnatelju OŠ “Kruščica” te MZ Kruščica, kao i gostima iz Ključa.