BZK ‘Preporod’ Vitez nastavlja s nastupima

Iako je sezona godišnjih odmora već počela za članove folklornih sastava, za BZK”Preporod” Vitez nema odmora. Tako su proteklog tjedna folklorne grupe BZK „Preporod” Vitez nastupile u kulturno-zabavnim manifestacijama u tri različita grada.

Udruženje mladih Krasuljak iz Ključa organiziralo je u četvrtak 12. srpnja 2012. godine druženje s dijasporom u Mjesnoj zajednici Krasulje.

Ovom događaju nazočio je veliki broj mještana Krasulja, ali i drugih mjesnih zajednica koji su imali priliku uživati u bogatom kulturno zabavnom programu KUD-ova Bajro Redžić iz Cazina i BZK Preporod iz Viteza te članova udruženja mladih Krasuljak. Pored zabavnog dijela, druženje je imalo i humanitarni karakter. Naime, iako u povoju, ovo udruženje iniciralo je akciju prikupljanja pomoći za mladu obitelj Dedić, koja nema vlastiti dom, odnosno nema riješeno stambeno pitanje. Udruženje je zahvaljujući solidarnosti mještana prikupilo više od 2.000 KM, građevinska firma Tempic-FA iz Ključa obećala je donirati krov, a i druga poduzeća javila su se za pomoć u građevinskom materijalu.

Već naredni dan mladi članovi Preporoda nastupili su u Konjicu, gdje je održana možda i jedna od najvećih smotri folklornog stvaralaštva u BiH koja nosi naziv „Konjička sehara”. Inače, ova kulturno-zabavna manifestacija održava se duži niz godina u gradu Konjicu, a BZK”Preporod” Vitez sudjelovao je na svim dosadašnjim manifestacijama „Konjičkih sehara”. Pred više od 5000 gledatelja predstavilo se više od 30 folklornih sastava iz BiH i inozemstva.

Članovi viteškog Preporoda i u subotu 14. Srpnja 2012. godine nastupili su kao gosti na kulturno-zabavnoj manifestaciji pod nazivom „2. Smotra folklornog stvaralaštva i sevdaha”, koja je održana u Maloj Brijesnici kod Doboja. Organizatori ovog događaja bili su članovi KUD-a”Osman Alibašić” iz istoimenog mjesta.

„Uprava i rukovodstvo „Preporoda” Vitez zahvaljuje se svim članovima folklorne sekcije koji su dali učešće u navedenim projektima kao i svim našim domaćinima koji su se potrudili da se u njihovim mjestima osjećamo kao u vlastitom gradu”, stoji u priopćenju za javnost BZK „Preporod” Vitez.