BZK Preporod gostovao u Sloveniji

Proteklog vikenda članovi BZK “Preporod” iz Viteza gostovali su u gradu Jesenice (Slovenija) gdje su se u subotu, 6. studenog predstavili sa svojim programskim sadržajem na kulturno – zabavnoj manifestaciji koja je organizirana u sklopu obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Domaćin i organizator ove manifestacije KŠDB “Biser” iz Jesenica je za građane ovog grada pripremio zaista bogat kulturno-umjetnički program u kojem su pored samih domaćina i članova BZK “Preporod” Vitez učestvovali i članovi MKUD “Ilinden” također iz Jesenica.

U prepunoj kino dvorani Železar prisutni su imali priliku vidjeti i poslušati prelijepe izvedbe narodnih igara koje su pripremile folklorne sekcije pomenutih društava, zatim neizbježnu sevdalinku, monodrame, recitacije a u programu nije nedostajalo i humora. Na ovaj način zajednica Bosanaca i Hercegovaca koja živi i radi u ovom slovenskom gradu na dostojansven način je obilježila jedan od najznačajnijih datuma u povijesti naše države.

Rukovodstvo BZK “Preporod” Vitez uz iskrene čestitke za organizaciju upućuje i veliku zahvalnost za prijem i gostoprimstvo koji su im ukazani u Jesenicama.