Busovljacima određen jednomjesečni pritvor

Sud BiH donio je rješenje u predmetu “Viktor Krišto i drugi”, kojim se osumnjičenim Viktoru Krišti i Silviju Bagariću određuje jednomjesečni pritvor, priopćeno je iz ove pravosudne institucije.

Krišto i Bagrić su osumnjičeni za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašten promet opojnim drogama, a pritvor bi, prema ovom rješenju, mogao trajati do 22. rujna 2011. godine.

Sud BiH je, nakon razmatranja prijedloga i podnesenog dokaznog materijala, utvrdio da postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni počinili krivična djela koja im se stavljaju na teret.

Pritvor je određen jer je Sud BiH utvrdio postojanje drugih okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva osumnjičenih, kao i zbog postojanja bojazni da će, ukoliko se nađu na slobodi, ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i suučesnike.

U odnosu na osumnjičenog Viktora Krištu, Sud BiH odredio je pritvor i zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će u slučaju puštanja na slobodu osumnjičeni ponoviti krivično djelo.