Izabela Vidović, Kristijan Perić, Larisa Cerić i Predrag Palavra u konkurenciji za Osobu godine na Večernjakovom pečatu

Kandidati za osobu godine mogu biti osobe koje su rođene u BiH; koje rade u BiH, a rođene su izvan ove države; te rođeni u BiH, a uspješni izvan granica. Osobe godine mogu biti i svjetske osobe koje daju poseban doprinos BiH.

- REKLAMA -

Pod visokim pokroviteljstvom Predsjedništva BiH u Mostaru će večeras biti održana tradicionalna manifestacija izbora osobe godine u Bosni i Hercegovini “Večernjakov pečat”.

Sedamnaestu godinu zaredom ocjenjivački sud i čitatelji “Večernjeg lista” izabrat će osobu koja je obilježila proteklu godinu u BiH, ali i dobitnike u brojnim drugim kategorijama.

Predloženo je ukupno 150 kandidata, a posebno raduje podatak da se među njima nalazi četvero iz Središnje Bosne: Izabela Vidović (kultura i scena), Larisa Cerić (sport), Predrag Palavra (gospodarstvo) i Kristijan Perić (humanost).

Mlada Busovka i uspješna Hollywoodska glumica Izabela Vidović kandidatkinja je za nagradu Osoba godine za 2017. koja se dodjeljuje večeras u Mostaru na manifestaciji Večernjakov pečat u Mostaru. Izabela se našla u užem izboru u kategoriji “Kultura i scena” uz nekoliko velikana europskog i svjetskog glasa… poput Denisa Tanovića, Gorana Bogdana, Dine Merlina, Zdravka Čolića, Gorana Bregovića i sl.

O 16-godišnjoj Izabeli Vidović već smo nekoliko puta pisali. Od svoje šeste godine glumi s najvećim holivudskim zvijezdama. Do sad je snimila 13 filmova i 12 serija, a ljubav prema glumi naslijedila je od svoje majke Elizabete, glumice, producentice i autorice. Izabelini baka i djed, Marko i Ankica Bašić, porijeklom su Hrvati iz Busovače. Njezina majka Elizabeta rođena je u Njemačkoj, no odrasla je u našem gradu. Želja za avanturom odvela ju je najprije u Chicago, a zatim i u Los Angeles gdje je započela svoju filmsku karijeru. Prije nekoliko godina Elizabeta je otvorila svoju producentsku kuću i uvela svoju lijepu kćer u filmske vode.

Najpoznatije serije u kojima je Izabela glumila su “About A Boy”, “The Fosters”, “Criminal Minds” i “The Supergirl”, a pojavila se i u filmovima poput “Neprijatelj pred vratima” i “Zombieland”. Zapaženu ulogu imala je i u filmu “Čudo” u kojem glumi s Julijom Roberts i Owenom Wilsonom.

Svi kandidati iz Središnje Bosne više su nego opravdano na ovom popisu, a nama ostaje da pratimo večerašnji izbor i poželimo im sreću!

Top akcija 18.-27.1.