Busovača: Zaštitar banke zloupotrijebio karticu umirovljenice i ukrao 1.500 KM

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a Srednjobosanske županije u suradnji sa policijskim službenicima PS Busovača uspješno su rasvijetlili zloupotrebu bankovne kartice, kojom prilikom je oštećena umirovljenica iz Busovače.

Naime, u PS Busovača zaprimljena je prijava u kojoj je oštećena navela da je prilikom korištenja bankovne kartice uočila nedostatak novčanih sredstava na njenom računu, koji je otvoren u jednoj od komercijalnih banaka.

Odmah po zaprimanju prijave službenici policije su pristupili poduzimanju mjera i radnji na rasvijetljavanju prijavljenog krivičnog djela. Tom prilikom je utvrđeno da je jedan od radnika zaštitarske agencije koja pruža usluge osiguranja banci u kojoj oštećena ima otvoren račun, iskoristio trenutak nepažnje i od iste neovlašteno uzeo podatke sa bankovne kartice.

Zloupotrebu podataka, kao i određenog broja drugih klijenata banke, osumnjičeni je izvršio na način da je bez njihovog znanja i suglasnosti putem interneta izradio “lažne” korisničke račune za sudjelovanje u internet igrama na sreću. Ovim nezakonitim radnjama pričinjena je materijalna šteta u iznosu preko 1.500 KM.

Tijekom kriminalističke obrade osumnjičeni zaštitar A.N. rođen 1987.godine, u potpunosti je priznao izvršenje krivičnog djela i protiv istog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Prethodni članakKreševo: U subotu i nedjelju Sajam minerala
Sljedeći članakNeviđena potraga: Nestao mladoženja koji je salonu u Kiseljaku ostavio dugove