BUSOVAČA: Večeras prezentacija rada Ljetne škole glume i predstava “Lova iz snova” GKM-a Vitez

Ljetna škola glume koju je organizirala udruga UZOR iz Busovače u partnerstvu s Gradskim kazalištem mladih Vitez, nakonViteza, u četvrtak,19. rujna 2019. godine, će imati svoju prezentaciju i u dvorani kina Theatre, Napretkova doma u Busovači. Uz prezentaciju onog što su mališani iz Busovače i Viteza naučili tijekom ljeta, bit će odigrana hit predstava “Lova iz snova” GKM-a Vitez. Program počinje u 19 sati, a ulaz je 3 KM.

Polaznici Ljetne škole glume iz Busovače i Viteza publici će se predstaviti kratkim prikazom onoga što su naučili tijekom ljeta na glumačkim radionicama koje je vodio član GKM-a Vitez i diplomirani glumac Marko Mirković. Radionice su se održavale u Busovači u kino dvorani i prostorijama Gradske knjižnice Busovača te u Kazališnoj dvorani u Vitezu.

Predstava Lova iz Snova vodi nas u ‘tunel’ studentskog života. Studenti povijesti, solo pjevanja i teologije rješavaju emotivne i financijske drame koje su ih pogodile. Vrlo brzo njihovoj drami pridružuje se nova stanarka – frizerka. U nizu zamršenih odnosa situacija postaje gotovo irealna kada se pojave Hanibal i Neron. Tko su oni i otkud oni u stanu ne znaju ni sami likovi, ali nakon spoznaje postaju žedni za novcem što dovodi do novih peripetija u odnosima i čitavu radnju postavlja vrlo komičnom.

Režiju potpisuje Marko Mirković, koji je i autor teksta pisanog po motivima predstave „Hanibal podzemni“ Hrista Bojčeva. U predstavi igraju: Sunčica Strukar, Franko Bralo, Minela Salkić, Nikola Lujić, Ines Pavlović i Robert Šafradin. Asistent režije je Bruno Grebenar, izvršni producent Ivan Sajević. Grafičko oblikovanje potpisuje Borislav Sučić, a na tehnici su Monika Maros i Sara Šantić.

Ansambl predstave “Lova iz snova” već u petak putuje za Hrvatsku Dubicu, a turneju će za vikend nastaviti nastupom i u Bjelovaru.