BUSOVAČA: Večeras predstava “Sedam Snjeguljica i patuljak”

Publika će večeras na busovačkim kazališnim daskama imati priliku pogledati jednu izvrnutu bajku, predstavu “Sedam Snjeguljica i patuljak”.

Možete li zamisliti sedam razmaženih Snjeguljica i jednog patuljka koji kuha, čisti i ugađa im svakodnevno?! Tako pisac napisa bajku i napravi veliku hajku u kojoj je glavna žrtva patuljak Mrvuljak. Hoće li se Mrvuljak izboriti za razmaženim Snjeguljicama? Hoće li pisac promijeniti radnju i smanjiti muke Mrvuljku? Sve ovo otkrijte u srijedu na novoj predstavi mladih kazalištaraca iz Busovače koja će biti izvedena u okviru Božićnih dana kulture udruge UZOR iz Busovače. Predstava će biti izvedena u srijedu, 8. prosinca, u kino dvorani Theatre, s početkom u 19 sati.

U predstavi igraju: Dunja Milinović, Mia Vujica, Ajna Kurtodža, Iva Subašić, Katarina Laštro, Daria Znahor, Nika Franc i Petra Golub. Autor teksta je Tode Nikoletić, a režiju potpisuje Marko Mirković. Izvršni producenti predstave su Dario Plavčić i Ivan Sajević, dok je grafičku pripremu uradio Borislav Sučić.

Za kraj godine – tri predstave mladih kazalištaraca

Uz prošlotjednu izvedbu “Tartuffea”, gore najavljenu izvedbu predstave “Sedam Snjeguljica i patuljak”, iz udruge UZOR i GKM-a Vitez najavljuju igranje još jedne predstave.

“Protekli tjedan izveli smo našu predstavu “Tartuffe” i od srca nasmijali publiku. U srijedu, 8. prosinca, na rasporedu je predstava “Sedam Snjeguljica i patuljak”, a 15. prosinca premijera predstave “Začarana princeza”. Ovim igranjima bit će zaključena još jedna uspješna godina za našu kazališnu obitelj. Iako u mnogo čemu nepredvidljiva i izazovna, ova godina nam je donijela tri predivne premijere, jako dobro posjećen Busovački kazališni festival i dosta novih članova.”, navode iz udruge UZOR Busovača i GKM-a Vitez.

“Međuljudska solidarnost i suosjećanje je nešto što nas posebno veže tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana. Stoga, odlučili smo sav prihod od ulaznica na ove tri predstave darovati onima kojima je u ovo nepredvidivo vrijeme potrebna ispružena ljudska ruka i suosjećanje.”, naglasio je predsjednik udruge UZOR Dario Plavčić.