BUSOVAČA: Svečani zavjeti četvorice franjevaca Bosne Srebrene

U nedjelju, 10. listopada u župnoj crkvi Sv. Ante Padovanskog u Busovači, četvorica mladih franjevaca Franjevačke provincije Uzvišenja Sv. Križa – Bosne Srebrene, položila su svoje svečane (doživotne) zavjete u Redu manje braće i time postali punopravni članovi naš Provincije.

Svečano euharistijsko slavlje predvodio je provincijal fra Jozo Marinčić u suslavlju župnika fra Zorana Jakovića i meštra bogoslova fra Danijela Nikolića i ostalih svećenika pristiglih u koncelebraciji.

Ovogodišnji kandidati bilu su: fra Mile Beljo (župa Uznesenja Blažene Djevice Marije – Rama/Šćit), fra Drago Blažević (župa Uznesenja BDM – Uskoplje/Gornji Vakuf), fra Nikola Livaja (župa Sv. Ante Padovanskog – Busovača) te fra Stjepan Orkić (župa Uznesenja BDM – Tolisa).

Nakon pročitanog evanđeoskog ulomka i prozivke kandidata, provincijal se u svojoj propovijedi osvrnuo na nedjeljno evanđelje i riječi: „Učitelju dobri, što mi je činiti da baštinim život vječni? Evo, mi sve ostavismo i pođosmo za tobom.“ (Mk 10,17.28)

Kazao je da Bog, koji je punina i radost, one koji su spremni i slobodni odazvat se pozivu i čeznu za njim, poziva u svoju blizinu, a svečanozavjetovanicima je poručio da se uče vježbati u franjevačkoj duhovnosti i predajama Reda i Provincije.

Nakon homilije uslijedio je sam čin obreda zavjetovanja u provincijalovim rukama.

Misno slavlje uveličao je župni zbor i zbor bogoslova Franjevačke teologije u Sarajevu pod ravnanjem prof. Irene Čavara i maestra fra Emanuela Josića, a također svojim ministriranjem pomogli su bogoslovi na čelu s liturgičarem fra Danijelom Lukićem.

Po završetku mise uslijedilo je čestitanje i zajednička fotografija, a u prostorijama župne kuće ručak u obiteljskom ozračju, piše bosnasrebrena.ba.

T.M.I., KT

Prethodni članakNovi udar na džepove građana: Evo koliko poskupljuje gorivo u BiH
Sljedeći članakEkonomski stručnjak o posljedicama poskupljenja goriva: “Sljedećih šest mjeseci čeka nas rast cijena svega”