Busovača slavila u Han Biloj

U sklopu 16. kola 1. Županijske lige NS ŽSB u Han Biloj je u nedjelju 24. svibnja odigrana prvenstvena utakmica između domaćeg Rudara i nogometaša Busovače, a ista je završila pobjedom gostiju od 3:1.

Na iznimno teškom terenu i po jakoj kiši, koja je padala cijelu utakmicu, bolje se snašao kvalitetniji tim Busovače te je na kraju slavio zasluženu pobjedu. Utakmica je počela napadima domaćih, no nakon brzog protunapada Busovače, najbolje se pred golom Rudara snašao Robert Čaljkušić i u 12. minutu doveo Busovaču u vodstvo od 1:0. Koji minut poslije, dok su se igrači Rudara oporavljali od ovog gola, Edin Brkić postiže i drugi gol za Busovaču. Do kraja poluvremena, ekipa Rudara je konstantno napadala protivnički gol, ali bez puno uspjeha.

U drugom poluvremenu Busovača je sigurnom igrom čuvala stečenu prednost koju su povećali u 66. minutu prelijepim pogotkom Sanjina Ćatića. Nakon toga, domaći igrači su se potpuno okrenuli napadu što je stvaralo puno prostora gostima za brze akcije te je prosto nemoguće što su u 70. i 73. minuti promašili Edin Brkić i Mirza Sejmen, nogometaši Busovače, za konačnu potvrdu pobjede gostiju. Do kraja utakmice, Rudar je nakon slobodnog udaraca uspio smanjiti rezultat na 1:3.

NK Busovača u srijedu, 27. svibnja igra zaostalu utakmicu protiv Rijeke iz Viteza. Utakmica se igra u Busovači u 17 sati.

Prethodni članakBugojno: Nova odličja za karataše Karate kluba “Napredak” Busovača
Sljedeći članakBiH: Moguća otkupna cijena maline od 4,5 KM po kilogramu?