Busovača: Promovirana knjiga ‘Rumba za Zdenku K.’ Željka Kocaja

Promocijom knjige ‘Rumba za Zdenku K.’ i službeno su počeli ‘Napretkovi božićni dani kulture’ u Busovači

U solidno popunjenoj dvorani kina Theatre u petak navečer Busovljaci su uživali u vrlo lijepom kulturnom događaju i ugođaju. Promovirana je zbirka poezije “Rumba za Zdenku K.” autora Željka Kocaja iz Viteza. Promociju su na lijep način uljepšali i promotori knjige, ugledni viteški književnik Anto Zirdum, profesorica Ivanela Brković i profesor Vatroslav Matić, a poseban ugođaj posjetiteljima priredila je vokalna skupina ‘Lašvanske dive’ te glazbenik Ivo Jandrić.

Poezija posvećena kćeri, sinu, supruzi i prijateljima… uz prigodnu glazbu kod prisutnih je izmamila radost i oduševljenje. Posebno je bio zanimljiv dio kada je na neuobičajen način knjigu posjetiteljima predstavio književnik Zirdum, koji je uz poneku anegdotu predstavio suštinu knjige i ljubav kojom ona odiše, a što je potvrdio i sam autor kazavši da je knjiga posvećena supruzi s kojom “pleše rumbu” već skoro 30 godina.

Iako je ovo autorov pjesnički prvijenac, ipak je bitno naglasiti da je Kocaj afirmirani romanopisac, pripovjedač, prozaist i esejist. Do sada je izdao zbirke pripovjedaka i romana: „Neke godine“, „Dijaspora“, „Ranjeni labud“, Rekvijem za Bosnu“, Nebo iznad lijeske“, „Što je pisac htio reći (zbirka eseja, recenzija i reagiranja), „Buka, bijes i autobus“, „Bosanski teror&Lanac sreće“.

Prethodni članakĐani Stipaničev na Napretkovom Božićnom koncertu u Jajcu
Sljedeći članakU FBiH postoji Zakon o pravima pacijenata, ali građani ne znaju