Busovača na krilima Čaljkušića svladala Kiseljak

U zaostaloj utakmici 13. kola 1. Županijske nogometne lige NS ŽSB, nogometaši Busovače su na svome stadionu visoko porazili goste iz NK Kiseljak s 4:0. Počelo je odmah eurogolom Roberta Čaljkušića u 2. minutu koji je šutirao s 22 metra, a da su na vratima bila još dva vratara ne bi obranili loptu koja je „pocijepala“ mrežu.

Samo 9 minuta kasnije, nakon centaršuta s desne strane koji je izveo Tadić, Marko Lucić glavom šalje loptu u gol za 2:0.

U 23. i 26. minutu sve je bilo riješeno na ovoj utakmici. Za 3:0 pogodio je Sanjin Ćatić nakon solo prodora, a svoj drugi, a za ekipu četvrti, pogodak postiže Čaljkušić nakon što je na desnoj strani odlični Brkić „biciklom“ prevario svog čuvara i idealno poslužio svog suigrača.

Do kraja poluvremena, NK Busovača je imala još par prilika, dok su gosti imali samo jednu pravu priliku u 31. minutu, ali je mladi vratar domaćih Čolić izvanredno reagirao i obranio udarac sa 4 metra.

Drugo poluvrijeme su domaći svjesno prepustili inicijativu gostima, izvršili tri izmjene odmarajući najbolje igrače te sigurno priveli utakmicu kraju bez puno umora, a rezultat je ostao isti. Po veoma teškom vremenu za igru, utakmicu je pratio za radni dan veliki broj gledatelja, a sudac Anes Delić je odlično vodio ovu veoma fer i korektnu utakmicu.

Napomenimo da je jučer izvršeno i izvlačenje parova 1. kola Kupa Županije, a Busovača je imala i sreću te su dobili lakog protivnika za prolazak dalje – ekipu Šantića (na domaćem terenu) koju su, da podsjetimo, prije 20-tak dana u prvenstvenom duelu dobili sa 12:0.

Reklama