Busovača: Kardinal Puljić predvodio misu uočnicu blagdanu sv. Ante

Srednjobosanski gradić Busovača je gradić s dugom i bogatom tradicijom i poviješću, no ipak je široj javnosti najprepoznatljiviji po slavljenju svetog Ante, svog nebeskog zaštitnika.

To se pokazalo i ove godine kada se u ovaj gradić u nedjelju poslijepodne i u prvim večernjim satima, uoči blagdana, slijevala rijeka hodočasnika iz pravca Kiseljaka, Travnika i Zenice.

Prema slobodnim procjenama, večeras na svetoj misi uočnici (večer uoči blagdana) slavljenoj u dvorištu župne crkve, koju je predvodio nadbiskup vrhbosanski uzoriti kardinal Vinko Puljić, okupilo se oko 10 000 tisuća vjernika.

Vjernici su pristigli iz raznih krajeva BiH i Hrvatske, ali i iz drugih europskih pa i prekooceanskih zemalja. Mnogi su zavjetno pješačenjem stigli u Busovaču čak i iz 50 i više kilometara udaljenih mjesta, a svi su slavili svetog Antu i molili ga za zagovor kod dragoga Boga u njegovu svetištu u Busovači. Za zagovor, za snagu i izdržavanje muka i patnji molili su i bolesni i njihovi najbliži.

Uz veliki broj vjernika, koje je prigodnim riječima pred početak misnog slavlja pozdravio mjesni župnik fra Dominko Batinić, na svetoj misi uočnici bili su prisutni i uglednici iz raznih oblasti života i rada Busovače, Srednjobosanske županije i Bosne i Hercegovine.

Raspored misa za 13. 6. 2016.

Središnje misno slavlje u 11 sati
Misa za bolesnike u 9 sati
Misa u 7 sati
Misa u 8 sati
Večernja misa u 18 sati (Blagoslov djece)