Busovača dobila novu općinsku vlast

Konstituiran novi saziv Općinskog vijeća Busovača…

U Busovači je danas održana konstituirajuća sjednica novog Općinskog vijeća Općine Busovača. Sukladno rezultatima lokalnih izbora, u novi saziv Općinskog vijeća koje broji 25 vijećnika, ušlo je 11 vijećnika SDA, 10 HDZ BiH, 2 DF-a te po jedan vijećnik HDZ 1990 i SDP-a. Dužnost načelnika naše općine i iduće četiri godine obnašat će Asim Mekić iz SDA.

Uz novog/starog načelnika općina Busovača dobila je novog predsjedatelja Općinskog vijeća, Josipa Mravka, iz HDZ-a BiH. Obraćajući se okupljenima, Mravak je izrazio želju za konstruktivnim radom i dobrom suradnjom s načelnikom i općinskim službama s ciljem osiguranja što boljih uvjeta življenja stanovnika Busovače. Mravak se ovom prigodom zahvalio biračima na ukazanom povjerenju te obećao kako će u iduće četiri godine nastojati opravdati ukazano povjerenje radeći na razvitku Busovače. Uz predsjedatelja Mravka, općina Busovača dobila je i zamjenika predsjedatelja Općinskog vijeća Busovača, a riječ je o Marku Šantiću, vijećniku iz redova HDZ-a BiH.

Od 25 vijećnika, koliko broji Općinsko vijeće Busovača, njih 23 je podržalo spomenute na novim dužnostima u zakonodavnoj vlasti Općine Busovača. Suzdržani su na ove prijedloge bili vijećnici DF-a.

Nakon što su novoizabrani vijećnici i predsjedatelj OV položili svečane prisege, jednoglasno su izabrana i radna tijela, odnosno članovi općinskih Povjerenstava.

Prethodni članakU subotu audicija za prijem novih članova u Gradsko kazalište mladih Vitez
Sljedeći članakU Federaciji BiH petak neradni dan