Busovača: Maloljetnica otišla od kuće i udala se za zatvorenika u bjekstvu

Tijekom protekla 24 sata, na području Policijskih uprava Srednjebosanske županije prijavljena su 4 krivična djela, a evidentirana su 2 narušavanja javnog reda i mira. Dogodilo se 7 prometnih nesreća, s manjom materijalnom štetom, u kojima su 2 osobe zadobile lakše tjelesne povrede.

U utorak, 27. rujna 2011. godine, u 17,00 sati, D.Č. iz Busovače je prijavio Policijskoj stanici Busovača, da je A.R. iz Busovače oteo njegovu maloljetnu kčerku S.Č. u Busovači.

Operativnim radom službenika Policijske stanice Busovača su uspostavili telefonsku vezu s maloljetnicom koja je srijedu, 28. rujna, s ocem došla u Policijsku stanicu Busovača i dala izjavu da je dobrovoljno otišla s A.R. te da se udala za njega.

Policijski službenici Policijske stanice Busovača su upoznali nadležnog tužitelja koji je kvalificirao djelo kao izvanbračnu zajednica s mlađim maloljetnikom. Navedeni A.R., koji je nastanjen u Busovači, nalazi se u bjekstvu s odsluženja zatvorske kazne u Kazneno popravnom zavodu Zenica, koji je raspisao potragu za navedenim, stoji u priopćenju MUP-a SBŽ.

Daljnja istraga je u tijeku.