Burno novogodišnje jutro u Lašvanskoj dolini

Tijekom protekla 24 sata na području Srednjobosanske županije prijavljeno je ukupno 8 kaznenih djela, od kojih su 3 djela teške krađe, 1 krađa, 2 ugrožavanje sigurnosti i 2 kaznena djela nasilje u obitelji.

U srijedu 1. siječnja 2014. godine u 5,50 sati u PS Novi Travnik prijavljeno je da je nepoznata osoba prijetila osoblju zaposlenom u caffe „Only One” u Novom Travniku, te da je nakon toga pucala iz pištolja ispred navedenog ugostiteljskog objekta, nakon čega se udaljila u nepoznatom pravcu. Upućena patrola policije PS Novi Travnik koja je u drugom ugostiteljskom objektu pronašla osobu inicijala Z.Đ. rođen 1961.godine iz Novog Travnika, kod kojeg je pronađen pištolj marke „CZ” cal. 7,62 mm, s 15 komada metaka. Od osobe je oduzeto oružje i municija, te je lišen slobode, a policijski istražitelji nad istim provode kriminalističku obradu zbog kaznenog djela ugrožavanja sigurnosti i izazivanja opće opsanosti, nakon čega će biti podnesen izvještaj županijskom tužiteljstvu Travnik.

Evidentirano je 7 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, od kojih je 6 slučajeva sudjelovanja u tuči i 1 slučaj omalovažavanja ovlaštene službene osobe. U prekršajima je sudjelovalo 13 osoba.

Dogodilo se 13 prometnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila lakše tjelesne povrede.

U srijedu, 1. siječnja 2014. godine u 5,30 sati na magistralnom putu M-16 u mjestu Nević Polje, općina Novi Travnik dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjelovao D.D. (1991.), nastanjen u Novom Travniku, s vozilom marke “BMW” registarskih oznaka E06 A 620. Nezgoda se dogodila slijetanjem s puta, nakon čega se vozilo prevrnulo i udarilo u stacionirani radar i stup ulične rasvjete, koji su tom prilikom oboreni na zemlju. Uviđaj je izvršio policijski istražitelj policijske stanice Novi Travnik, a protiv vozača će biti pouduzete zakonom predviđene mjere.

Iz prometa je isključeno 1 vozilo i 5 vozača motornih vozila, uručena su 32 prekršajna naloga zbog prekršaja u oblasti prometa, a mobilnim radarom evidentirano je 39 prekršaja.

U srijedu 1. siječnja 2014. godine u 13,45 sati više policijskih patrola PS Travnik i PS Vitez lišile su slobode osobu A.S. rođen 1987.godine iz Viteza, za kojim je raspisana potjernica općinskog suda Travnik i koji se sumnjiči za više različitih kaznenih djela izvršenih u proteklom periodu. Osumnjičeni je lišen slobode na području mjesta Bukve, općina Vitez, a nakon što je svladan uz aktivni otpor koji je pružao, priveden je u policijsku stanicu Travnik. U tijeku je kriminalistička obrada nad osumnjičenim, a po završetku iste bit će predan službenicima sudske policije po aktualnoj potjernici općinskog suda Travnik.