Buran vikend u KSB

Tokom proteklog vikenda na području KSB prijavljena su 4  krivična djela.

Dana 11.07.2019.godine oko 23,20 sati u mjestu Zapada, općina Novi Travnik, policijski službenici Sektora kriminalističke policije i PS Novi Travnik izvršili su kontrolu i pregled osobe E.G. rođen 1995.godine iz Novog Travnika, koja je zatečena u putničkom motornom vozilu marke VW Golf V. Tom prilikom, kod istog je pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Dana 14.07.2019.godine oko 16,10 sati u ulici 1. Mart, općina Busovača, policijski službenici PS Busovača izvršili su kontrolu i pregled  putničkog motornog vozila marke VW Golf V, kojim je upravljao A.P. rođen 1995.godine iz Busovače. Prilikom kontrole isti je dobrovoljno predao određenu količinu materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je  10 slučajeva  narušavanja javnog reda i mira.

Evidentirano je 26 prometnih nezgoda u kojima su 4 osobe zadobile teže i 4 osobe lakše tjelesne povrede.

Dana 14.07.2019.godine oko 01,50 sati na magistralnom putu M-16.2, općina Gornji Vakuf -Uskoplje dogodila se prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo putničko motorno vozilo marke mercedes, registarskih oznaka E57 T 435, kojim je upravljao A.Š. rođen 1996.godine iz Prozora-Rame.

U ovoj nezgodi teže tjelesne povrede zadobila je suvozačica A.Š. rođena 1996.godine iz Prozora-Rame.

Uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici PS Gornji Vakuf-Uskoplje.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručeno je ukupno 400 prekršajnih naloga, od kojih su 122 naloga uručena zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima. 

Iz prometa je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 35 vozača, od kojih je 6 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz prometa su isključena 4 vozila.