Bugojanski Eko element u projektu podjele sedam plastenika

U organizaciji Udruženja građana Prijatelji prirode “Eko element” ovih dana u Bugojnu traje podjela sedam plastenika korisnicima projekta “Poljoprivredna proizvodnja u zaštićenim prostorima”.

Projekt je podržala Američka ambasada u našoj zemlji i Općina Bugojno, a prvi plastenik instaliran je u Mjesnoj zajednici Vrbanja.

Vlasnica plastenika Maja Alić je članica Udruženja “Stradalih u Vrbanji 1993.”, od kojeg je i kandidirana da bude jedna od korisnica projekta.

– Nadam se da ću radom u plasteniku uspjeti poboljšati svoj kućni proračun. Hvala predstavnicima “Eko elementa” i svima koji su mi omogućili da budem u ovom važnom projektu – kazala je.

Po riječima izvršnog direktora “Eko elementa” Borisa Jokića projekt je pokrenut prošle godine, a u početnoj fazi obuhvatio je edukaciju aktivistica iz različitih udruženja s područja Bugojna, Gornjeg Vakufa-Uskoplja i Donjeg Vakufa.

– Udruženje “Eko-element” aktivno radi na razvoju poljoprivrednog programa, kao jednog od programa kojim se bavimo. U principu, mi stvaramo sada plodno tlo za socijalno poduzetništvo i ovo je samo jedan segment našeg djelovanja, zajedno s Općinom Bugojno. Želja nam je da ovakvim i sličnim projektima otvorimo što veći broj radnih mjesta, naglasio je.

Nada se da će se projekt nastaviti i u budućnosti, s obzirom na to da na području gornjovrbaske regije postoje veliki potencijali za bavljenje plasteničkom proizvodnjom.

Reklama