Buduća svjetska zvijezda? Mali Messi iz Nove Bile nosi hrvatski dres i obožava Modrića!

Akcija Fabiana Barića u kojoj je messijevski pobacao suparnike i zabio gol postala je viralni hit prošloga tjedna! Otkrivamo priču o mogućoj budućoj svjetskoj zvijezdi

Lionel Messi proglašen je prošli tjedan najboljim nogometašem svijeta u izboru Goal 50, a nogometni zaljubljenici rado su vrtjeli snimke njegovih golova i poteza dok je bio dječak u Argentini.

No, jedan je dječak opasno krenuo Messijevim stopama i tih dana postao viralni hit upravo akcijom i golom u Messijevu stilu! Iz Beča je stigla ova snimka malenog Fabiana Barića (7).

Fabiano BrasilianoNACHWUCHSFUSSBALLMessi? Ronaldo? Nein Fabian Baric! Was der 7jährige Fabiano Brasiliano mit dem Ball kann wird euch begeistern …. Merkt euch diesen Namen!Daumen hoch für die Nachwuchshoffnung des Floridsdorfer AC

Posted by platzverweis.at on 19. studenoga 2015

Fabian Barić rođen je 9. veljače 2008. u Beču. Majka Claudia je Bečanka, a otac Daniel rođen je u Beču, ali hrvatskih je korijena, iz Nove Bile u BiH.

Kao i brojni klinci, Fabian se počeo igrati s loptom čim je prohodao, a kad je imao pet godina, otac ga je odveo u klub First Vienna 1894 na probu. No, već nakon treninga mu rečeno da je Fabian premalen za nogomet i da jos nije spreman. Nakon trenutačnih suza, Fabian je nastavio igrati u parkovima i na igralištu, a za vrijeme jedne ‘utakmice na ulici’ u blizini svoga doma, prišao je jedan trener i pitao želi li Fabian igrati za WAF Brigittenau.

U tom je klubu Fabian proveo svoju prvu igračku godinu, a potom je došlo do promjena i prešao je u Floridsdorfer AC (FAC). Otad najveći bečkih nogometni klubovi Rapid i Austria imaju na oku malenog Fabiana i stalno ga zovu da im se priključi.

“Fabian ima odličnu tehniku, kao i pregled i razumijevanje igre, izuzetno za tu dob. Ali, također uredno ulazi u startove i duele i obavljanje ‘prljavih poslova’ Jako smo sretni da ga imamo”, kažu uglas njegovi treneri Andreas Prochaska i Peter Kostolansky.

Reprezentacija? Dakako, u toj dobi još ih nema, no da bi se vrlo brzo mogle pojaviti borbe za njega i na tom polju sasvim je jasno.

“Fabianovo nogometno srce kuca za tri naroda: Austriju, Hrvatsku i BiH! Njegovi omiljeni igrači su David Alaba, Luka Modrić i Edin Džeko. I premda je ovdje dobio nadimak mali Messi, Fabian je navijač Reala i obožava Cristiana Ronalda”, kaže otac Daniel, koji sina zove Fabiano Braziliano i u dodaje kako Fabian i kad nije s loptom (ili u školi, gdje pohađa drugi razred) igrati FIFA na Playstation ili zeza malog brata Juliana…

Goal.com