Brutalno napadnuta i premlaćena starica F.M. (70)

altDva dana nakon brutalnog premlaćivanja i razbojništva koje je nad njom počinio za sada nepoznati razbojnik Fikreta Mujčić (70), vidno potresena i s ozljedama na licu i ruci, ispričala je za Dnevni avaz što se tog dana događalo u njenoj kući u travničkom naselju Han-Bila.

Otvorila vrata

– Otvorila sam vrata da se kuća prozrači. Bila sam u dnevnoj sobi kada se odjednom pojavio na vratima i odmah me je počeo udarati tražeći zlato. Govorila sam mu da nosi sve i da me prestane tući. Ali me je i dalje nastavio udarati po licu. U jednom momentu posegnuo je za mojom tašnom, a ja sam se uspjela pridići i pobjeći u drugu sobu, a on je opet došao za mnom i nastavio me udarati – priča nam Fikreta.

Kada je uspjela izaći na balkon koji je okrenut prema cesti, ali na visini od tri do četiri metra, jer je kuća Mujčića smještena na nizbrdici, uslijedila je drama. Razbojnik koji nije bio maskiran nastavio je udarati Fikretu pokušavajući ju baciti preko ograde balkona.

– Tukao me i pokušavao baciti s balkona. Ja sam dozivala pomoć jer sam vidjela jednog komšiju u bašti i drugog gore dalje. Govorila sam da zovu policiju, ali činilo mi se kao vječnost i kao da niko ništa ne poduzima. Kada je sve pokupio, pobjegao je, a na cesti ga je čekalo vozilo u kojem su bile još dvije osobe s kojima je došao – kazala nam je Fikreta.

Ostala trauma

Dva dana nakon što je preživjela premlaćivanje Fikreta se u krugu obitelji oporavljala. Nakon ukazane medicinske pomoći u bolnici osjeća se bolje, ali trauma koju je doživjela ostaje.

– Stavljali su mi obloge oko oka, pa me manje boli i spao je otok, ali me boli čim suzu pustim. Trideset godina živim sama, djeca žive svoj život i redovno me obilaze, ali me nikada niko nije napao ni ružno pogledao. I što je najgore, sve se to dešavalo usred bijela dana – govori nam Fikreta.

K.K. / Dnevni avaz