Brojni Hrvati Viteza i Lašvanske Doline u Vukovaru, među njima i skupina hodočasnika iz Viteza

Brojni Hrvati Viteza i Lašvanske Doline, njih nekoliko stotina, i ove su godine pohodili Vukovar za dvadeset i osmu godišnjicu velike tragedije ovoga grada i Hrvata u njemu. Sudjelovanjem u Danu sjećanja na žrtvu Vukovara odali su počast ubijenima i nestalima u obrani Vukovara, slomljenoj 18. studenoga 1991. godine, nakon što su Vukovar gotovo tri mjeseca opsjedali JNA i srpske postrojbe.

Udruge proistekle iz Domovinskoga rata HVO-a iz Lašvanske Doline održavaju prisne veze s bratskim udrugama iz Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije, razmjenjuju posjete, održavaju kulturne i sportske veze, obostrano suosjećaju s brojnim žrtvama Vukovara, odnosno Hrvata Lašvanske Doline.

Svake godine, također, tradicionalno pojedinci ili manje skupine pješice hodočaste iz Lašvanske doline u Vukovar, gdje se s dužnim pijetetom poklanjaju sjenama brojnim nedužnim žrtvama. Tako je bilo i ove godine, kada je skupina Vitežana 11. studenog pješice krenula put Grada heroja, Vukovar. U Vukovar su stigli 17. studenog, a danas su sudjelovali u Koloni sjećanja. U Vukovar je hodočastilo njih ukupno 8, među kojima i dvije žene: Ružica Botić, Željka Botić, Andrija Livančić, Ivan Rajković Čivi, Anto Vidović Šatko, Slavko Vrebac Beban, Stipo Križanac i Anto Drlja.

Također, u Koloni sjećanja sudjelovali su i brojni drugi Hrvati Viteza i Lašvanske Doline, a u galeriji objavljujemo fotografije koje smo dobili.