Brojne nagrade za GKM Vitez i “Svastike” na 22. Dadras festivalu u Subotici

Gradsko kazalište mladih Vitez nastupilo je proteklog vikenda s predstavom “Svastike” na 22. Dadras festivalu u Subotici. Među 6 predstava iz nekoliko država viteški kazalištarci predstavili su se odličnom izvedbm na daskama popularnog teatra “Lifka” u Subotici, gdje su ostavili jako dobar dojam. 

Odličan nastup rezultirao je i brojnim nagradama za GKM Vitez, koji su se zahvalili domaćinima na gostoprimstvu, a posebno obitelji Bertović, čiji su korijeni iz Viteza i Bugojna, kao i članovima HKC Bunjevačko kolo iz Subotice.

Tako je druga nagrada za najbolju predstavu dodijeljena je predstavi „Svastike“ u produkciji Gradskog kazališta mladih “Vitez” kao i druga nagrada za najbolju režiju dodijeljena je Mirni Matković za režiju predstave „Svastike“. Glumačke nagrade osvojili su Ivan Sajević za ulogu Dimitrija i Milena Bertović za ulogu Dore u predstavi „Svastike“. Pohvala za glumu dodijeljena je Matei Bošnjak, za ulogu Olivere, a Gradsko kazališta mladih Vitez dobilo je i posebnu nagradu DADRAS-a “Zoran Savković Jerry”.

Članovi Gradskog kazališta mladih Vitez neće imati previše vremena za slavlje, jer ih već u četvrtak očekuje izvedba predstave “Lude sedamdesete” u Žepču, u petak igraju “Crvenkapicine muke” u Belom Manastiru, dok će u nedjelju s predstavom “Don Quijote” nastupiti na 6. festivalu studentskog teatra BiH u Modriči.

Prethodni članakOdržana tribina o ciljevima i posljedicama sudskih procesa protiv pripadnika HVO-a iz BiH
Sljedeći članakOzdravila po povratku iz Međugorja