BRAVOOO: Željko Palavra i sljedeće godine brani boje talijanskog Murano Virtusa

Željko Palavra, nekadašnji igrač i kapetan Viteza, nakon sjajnih igara protekle sezone za talijanski Murano Virtus, potpisao je novi ugovor s ovim klubom. Iako nije u najvišem talijanskom rangu, Palavra je prezadovoljan kako financijskim, tako i sportskim uvjetima.

„Prošle sezone smo završili treći. Tijekom gotovo čitave sezone bili smo prvi, ali nakon moje teške povrede i još jednog suigrača ekipa nije mogla do kraja zadržati čelnu poziciju. Znam da u klubu imaju velika očekivanja, ali su pokazali da cijene moje igre, što potvrđuje i činjenica da sam u međuvremenu postao kapetan ekipe, što nije baš jednostavno jednom strancu. Jako sam zadovoljan i uvjetima, a i atmosfera je dosta ležernija tako da sam siguran, ako zdravlje posluži, kako ću i ove godine biti na jednakoj, možda i višoj razini, nego prethodnu sezonu. Bilo je još nekih ponuda, ali mislim da je u ovom trenutku ova najoptimalnija“, kazao je za Vitez.info Željko Palavra.

Željko Palavra

Svoje zadovoljstvo ne kriju ni u klubu Virtus Murano, gdje su Palavri dali i kapetansku traku. Svjesni da su zadržali sjajnog igrača, čime su se pohvalili i putem društvenih mreža, gdje su Palavri zaželjeli sretan povratak u ekipu.

Murano Virtus predvodi kapetan Palavra

„U Italiju ću vjerojatno nekada tijekom rujna. Još uvijek se ne zna sa sigurnošću kada će startati sezona. Postoji mogućnost da se pomjeri za mjesec dana, te da umjesto u listopadu ipak startamo tijekom studenog. Bilo kako bilo, ja sam u treningu i radujem se novoj sezoni. Nadam se da ćemo uspjeti izboriti i plasman u viši rang, što bi bilo sjajno i poticajno za sve nas u klubu“, potvrdio je za Vitez.info Palavra.

Željko Palavra, sjajno krilo od 194 cm i 110 kg, u prošloj sezoni pokazao je dominaciju, dinamičnost i tjelesnu snagu što ga je promoviralo u ponajboljeg igrača lige te u najboljeg strijelca, s prosjekom od 22,3 koša po utakmici. Nema dileme, kako bi Murano Virtus još prošle sezone ostvario promociju u viši rang, da nije bilo nesretne ozljede Željka Palavre, zbog koje je propustio ključne susrete svoje momčadi.

Palavra, kojemu je 35 godina, igra ponajbolju košarku karijere i sasvim sigurno je kako ćemo ga gledati i u narednim godinama, a od srca mu želimo da tijekom tih godina što bolje i unosnije utrži i svoj angažman i sve ono što je dao košarci.