BRAVOOO: Željko Palavra i ekipa General Vasilije Mitu novi prvaci Hrvatske

Nakon 15 kvalifikacijskih turnira iznimno uspješne sezone BEKO BASKET TOURA protekle subote u Rijeci se održao završni Masters najboljih hrvatskih 3×3 ekipa. Natjecanje se odvijalo u dvije grupe, najboljeplasirana ekipa iz svake išla je direktno u polufinale dok su drugo i trećeplasirane igrale četvrtfinale.

U grupi A dominirala je Cedevita Statist (Hrvoje Marin, Toni Vitali, Duje Kaliterna, Toni Mindoljević) s vrlo sigurnim pobjedama u svim utakmicama. Drugoplasirana je bila Fišer grupa iz Rijeke, a trećeplasirani zadarski Pulestri. U grupi B General Vasilije Mitu (Igor Musulin, Željko Palavra, Ivan Kovačević, Ivica Cvitanović) osvojio je prvo mjesto s četiri teške pobjede.

Za drugo mjesto zadarski The Billy Boyzi u odlučujućoj su utakmici bili bolji od Pain & Gain 22:15, a za treće su iskusni dečki iz Ekipe za očevid pobijedili Gladijatore 21:11. U prvom četvrtfinalu Ekipa za očevid (Mario Novak, Matija Novak, Manuel Novak, Nikola Novak) u vrlo neizvjesnoj utakmici nadigrala je Fišer grupu 21:19. Drugo četvrtfinale uvjerljivo su pobijedili Pulestri sa 18:10 protiv The Billy Boyza.

Uslijedila je fenomenalna završnica turnira. Pulestri (Jurica Dražović, Zvonimir Baričević, Ivan Bulić, Toni Ivičić) su u polufinalu igrali protive Cedevite Statist i vrlo dobro ušli u utakmicu. Splićani su se polako vratili u igru tricama Mindoljevića i došli do 19:14 ali nisu uspjeli zatvoriti utakmicu. Kod 20:20 Hrvoje Marin presuđuje pobjednika slobodnim bacanjem za ulazak u finale.

U drugom polufinalu još jedna dramatična utakmica u kojoj je General Vasilije Mitu na kraju kod 18:18 ostao s dva igrača. Fenomenalni šuter Željko Palavra zabija prvo tricu za 20:18 a nakon nekoliko neuspješnih pokušaja Marija Novaka i dvicu za veliko slavlje i 21:18. Utakmicu dostojnu finala prvenstva Hrvatske igrali su stari poznanici s brojnih turnira iz prijašnjih sezona.

Odlična utakmica Željka Palavre i Igora Musulina na vanjskim pozicijama donijela je ekipi General Vasilije Mitu pobjedu 21:19 protiv Cedevite Statist za koju je najbolje odigrao Duje Kaliterna. Kao pobjednici BEKO BASKET TOURA General Vasilije Mitu izborili su nastup na FIBA WORLD TOURU koji će se 30. i 31. kolovoza održati u Lausanni (Švicarska).

Za portal vitez.info ponajbolji igrač završnice turnira Željko Palavra nije krio svoje oduševljenje nastupom na završnici Mastersa najboljih hrvatskih 3×3 ekipa. ”

“Ovo je bio turnir iz snova. Gotovo sve i jednu utakmicu dobivali smo u dramatičnim završnicam. Vjerovali smo da se možemo nositi sa svima, ali ovo prevazilazi najluđe snove. U ovom sastavu igramo prvi put, a uzmemo li u obzir i činjenice da smo cijelu noć prije nastupa putovali i u Rijeku stigli oko 6 sati ujutro te da nemamo sponzora i kvalitetnu logistiku ovaj uspjeh još više dobiva na težini. Iako su svi susreti bili prepuni uzbuđenja, polufinale i finale ćemo sasvim sigurno pamtiti cijeli život”, rekao je za naš portal Željko Palavra, kapetan HOKK “Vitez”.

Večernji list