BRAVOOO: Vitežanka Mirnesa Bektaš brončana na Europskom prvenstvu

Na 41. Europskom prvenstvu za kadete, juniore i U21 koje se održava od 6. do 9. veljače 2014. godine u Lisabonu, članica karate kluba “Mladost” Vitez i reprezentativka BiH, Mirnesa Bektaš, osvojila je brončano odličje u kategoriji borbe juniorke +59kg.

Mirnesa je do odličja došla pobijedivši predstavnicu Srbije s 8:0, Mađarske 3:1, te u trećem kolu izgubila 0:1 od aktualne svjetske, a kako se na koncu ispostavilo i europske prvakinje, te u repasažu pobijedila predstavnicu Turske s 3:0 i u borbi za brončano odličje, predstavnicu Danske s 5:3.

Trener karate kluba “Mladost” Vitez, Aldin Adilović, kazao je za portal vitez.info kako je prezadovoljan postignutim rezultatom njegove natjecateljice na Europskom prvenstvu. “Uzmemo li u obzir sve probleme i nedaće koje su nas pratile počevši od zdravstvenih problema Mirnese pa do iznalaženja financijskih sredstava za putovanje u Lisabon-Portugal, uz koji dobar savjet malo je nedostajalo da se pokori i svjetska i europska prvakinja. Na žalost, zbog financijske situacije to nije bilo moguće, a ja sam bio prinuđen mečeve pratiti iz Viteza, putem prijenosa uživo. Ovim putem se zahvaljujem svim svojim suradnicima, kao i treneru Adnanu Arnautoviću”, rekao je Aldin Adilović.