BRAVOOO: Valentin Plavčić trener s UEFA PRO licencom

Od prošlog vikenda nogometni Vitez bogatiji je za trenera s UEFA PRO licencom. A upravo s ovom trenerskom licencijom popunjena je praznina na trenerskoj stranici bogate povijesti ovoga grada i NK „Vitez“, već dvije godine člana najelitnijeg bh nogometnog razreda. Tu praznu nogometnu stranicu popunio je UEFA PRO licencom dugogodišnji uspješni nogometaš i trener, Valentin Plavčić.

„Nogomet je moja ljubav ali i moj životni put koji sam sam odabrao. A znao sam, od prvoga dana mog trenerskog angažmana u Njemačkoj, ako želim tu, u trenerskom poslu, i ostati, od trenerskog posla i živjeti, da ću morati i učiti, stručno i teoretski napredovati, a brzo se pokazalo da bez profesionalne trenerske licence to neću moći ostvariti. Dao sam se na posao i nakon stečenih „B“ i „A“ licenci nastavio sam školovanje u Centru za edukaciju UEFA PRO nogometnih trenera u Sarajevu. Upornim radom i trudom sve traženo sam ispunio, ispite položio i 5. rujna sam uspješno obranio svoj diplomski rad na temu: Analiza menadžmenta i stručnog rada u prvom timu i u omladinskom pogonu njemačkog bundesligaša „Eintracht“ iz Braunschweiga“, kazao nam je raspoloženi Valentin Plavčić i nastavio: „Sretan sam radi toga, optimističniji sam i samouvjereniji, sada znam da „znam“ i da mogu. Jer, dosta toga sam   vidio i naučio u Eintrachtu, a još više od svog mentora, dr. prof. Munira Talovića, direktora Centra, od profesora Edina Jelaškovića, Mensura Dogana i Harisa Alića. Hvala im velika“!  Sve su to i razlozi da sada s optimizmom čekam nove trenerske izazove, a do tada, s punim angažmanom, nastavit ću raditi posao voditelja-koordinatora omladinskog pogona i trenera juniorske momčadi mog Viteza.“

Valentin Plavčić (1972.) poznato je nogometno ime, dijete je NK „Vitez“, a igrao je još u trećeligašima u Njemačkoj, te u premijerligašima BiH, Travniku i Kiseljaku. Pred rat, igrajući za svoj matični Vitez u Međurepubličkoj ligi izborio se za poziv u Olimpijsku reprezentaciju, a reprezentativni nastup u Barceloni spriječio je rat i raspad bivše države.

Trenirao je Plavčić niželigaše u Njemačkoj, NK „Vitez“ je vodio u Prvoj ligi Federacije, bio je izbornik reprezentacije ove lige, a svoj Vitez 2012/13. uveo je u Premijer ligu.

„Volim svoj Vitez, nogometnu afirmaciju, igračku i trenersku tu sam stekao, ali to ne znači da nemam ambicija i za više i vjerujem da ću, jednoga dana voditi, ako Bog da, neki eminentniji klub Bosne i Hercegovine ili pak u inozemstvu. Zašto ne“!

Prethodni članakOPREZ: Narančasto upozorenje izdano i za područje Viteza
Sljedeći članakU subotu Gastro glazbena večer u Hotelu Central