BRAVOOO: Torcida Vitez sav prihod od Torcida kupa darovala Centru “Duga”

Gestu koja zaslužuje pozornost napravili su članovi navijačke skupine „Torcida“ iz Viteza, koja navijača i zaljubljenika u splitske „Majstore s mora“ okuplja veliki broj u ovom srednjobosanskom gradu.

Naime, tradicionalno u Srednjobosanskoj županiji se organizira ljetni malonogometni turnir na kojemu pravo sudjelovanja imaju samo momčadi sastavljene od članova mjesnih navijačkih skupina „Torcida“. Ovogodišnji turnir, „Torcida kup“, održan je u Vitezu, a viteški torcidaši su, kao i ranijih godina uvjerljivo trijumfirali.

Međutim, dobre igre i uvjerljive pobjede pale su u drugi plan jer su viteški torcidaši, osim nogometnog umijeća i velike ljubavi prema Hajduku, pokazali i ono drugo svoje lice-humano, osjećajno…, i sav prihod od prodaje pića, roštilja, slatkiša na turniru, odlučili su darovati Centru za pomoć i podršku djeci s posebnim potrebama „Duga“ iz Novog Travnika.

I obećanje su ispunili u utorak kada su posjetila ovaj Centar u Novom Travniku i zarađeni novčani iznos uručili ravnateljici, poznatoj novotravničkoj humanitarki i umjetnici, akademskoj slikarici, Sonji Jurišić. Obišli su torcidaši Centar, razgovarali s odgojiteljima, družili se sa štićenicima na njihovu radost i zadovoljstvo. A ne treba kriti, nakon posjeta vrlo zadovoljni su bili i torcidaši svojom gestom i doživljenim u ovom Centru. „Sada, kada smo posjetili Centar, vidjeli i osjetili život štićenika i iznutra, osjetili njihovo zadovoljstvo što smo s njima…, njihovu iskazanu želju za druženjem, razgovorom i s nepoznatim i mi smo izuzetno sretni, duhovno obogaćeni i obećavamo- Doći ćemo opet“, poručili su. A darovani novac, kazala je ravnateljica Sonja Jurišić, odmah će biti utrošen u ugradnju i instaliranje nužnog i obvezujućeg vatro-dojavnog sustava. „Hvala vam dragi moji Vitežani, hajdukovci, od sada sam i ja dio vaše navijačke obitelji“, poručila im je ravnateljica Sonja Jurišić.

Zvonimir Čilić

Prethodni članakDani fra Marijana Šunjića
Sljedeći članakHT Eronet upozorava korisnike na sumnjive poruke