BRAVOOO: Suradnja Radio Viteza i GKM Vitez rezultirala serijalom radio priča za djecu! (AUDIO/VIDEO)

Radio Vitez i Gradsko kazalište mladih Vitez realizirali su još jedan u nizu društveno korisnih projekata. Ovoga puta riječ je o produkciji radio priča za najmlađe, ali i one malo starije.

“Sve radio priče su originalan sadržaj, u cijelosti produkcija Radio Viteza i GKM Vitez. Korištena glazba je autorsko djelo, kao i korištene glazbene podloge i tonski efekti. Prvi serijal radio priča / drama za djecu dostupan je na Youtube kanalu Radio Viteza, a u programu Radio Viteza će biti emitirane iza 15. studenog ove godine”, kazala je Dragana Sivonjić, ravnateljica Radio Viteza.

Pomalo zaboravljena forma radio drame predstavlja jedan od najzahtjevnijih formata umjetničkog i radio stvaralaštva, s kojom se teško izbori većina profesionalaca, kako radijskih, tako i kazališnih. I upravo težina ovog formata bila je izazov mladim glumcima Gradskog kazališta mladih Vitez i tonskim producentima i montažerima Radio Viteza. Glavnu kreaciju u radio drami nose glas i govor. Upravo ovaj koncept je nešto novo, kako za kazalište, tako i za radio i publiku. Čitajuće probe i pripreme za snimanje jako su inspirativne. One zahtijevaju snažnu predanost temi i odnosu prema likovima i cijeloj priči, jer se sve upravo svodi na glas i govor.

“Ovo je bio kreativni čin mladih kazalištaraca i zaposlenika Radio Viteza gdje smo svi dali svoj doprinos koji je rezultirao umjetničkim radio produktom. Nastojat ćemo ovakav princip njegovati i dalje te našu publiku i slušatelje počastiti raznim radio dramama kako za one najmlađe tako i za odrasle. Radujemo se emitiranju radio drama i nastavku rada”, kazao je Ivan Sajević, voditelj GKM Vitez i ovoga projekta.

Glasove za radio priče posudili su: Elena Stojak, Monika Maros, Nikola Lujić, Ines Pavlović, Luka Baškarad, Minela Salkić, Dominik Vrebac, Lucia Matković, Emin Zukić, Glorija Stojak, Ivan Žuljević, Leo Lukić, Mirna Matić, Marina Ćurak, Merima Subašić, Ana Žigonjić, Pavla Plavčić i Marija Plavčić. Dramaturgiju za radio priče potpisuje Marko Mirković, glumac GKM Vitez, audio montažu i pripremu Loren Laštro, Radio Vitez. Producent i voditelj projekta je Ivan Sajević, voditelj Gradskog kazališta mladih Vitez.

Projekt je podržao Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, na čelu s državnim tajnikom Zvonkom Milasom.

Na linkovima ispod poslušajte sve četiri radio priče:

Stelina priča
Stare cipele
Izgubljena vjeverica
Hoću se igrati

Prethodni članakU FIS-u Knjiga žalosti za oproštaj od Pere Gudelja
Sljedeći članakU Središnjoj Bosni trenutno 506 osoba zaraženo koronavirusom