BRAVOOO: Nova medalja za STK “CM” Vitez

Danas su u Tuzli odigrani turniri za dvije starosne kategorije, kvalifikacije za juniorski Top (do 19 godina ) i I. Otvoreni turnir za najmlađe kadete (do 11 godina).

STK CM je imao 4 predstavnika, dva u starijoj i dva u mlađoj kategoriji.

U starijoj kategoriji nastupili su David Zrnić i Mateo Gudelj. Iako su oba prikazali dobru igru i ostvarili pobjedu, nažalost nisu uspjeli proći grupnu fazu.

U mlađoj kategoriji nastupili su Luka Sučić i Dragan Kuzmanović, kojem je ovo bio prvi turnir. Dragan je na svom prvom turniru prošao grupnu fazu, te ostvario pobjedu u osmini finala, a u četvrtfinalu je zaustavljen od kasnijeg pobjednika turnira Beriza Bajrovića iz Sarajeva.

Luka koji je bio jedan od favorita za pobjedničko postolje je suvereno bez izgubljenog seta došao do polufinala. U polufinalu je imao vodstvo od 1:0 u setovima, ali nažalost nije uspio meč do kraja odvesti u svoju korist pa se morao zadovoljiti brončanom medaljom, što je svejedno dobar uspjeh.

“Čestitamo svim našim članovima na borbenom zalaganju, prvim pobjedama i medaljom, a zahvaljujemo svima koji nas prate i podržavaju, našem sponzoru cm-cosmetic market i svima ostalima”, poručili su iz STK ”CM” Vitez.