BRAVOOO: Mirna Blaž osvojila prvu nagradu na natjecanju učenika osnovnih glazbenih škola

Naša mlada sugrađanka Mirna Blaž, već istaknuta glazbenica, samo dan nakon 48. rođendana Osnovne glazbene škole “Jajkova Gotovca” Novi Travnik, svojoj je školi podarila najbolji poklon. Naime, Mirna je sudjelovala na 7. otvorenom županijskom natjecanju učenika glazbenih škola i osvojila prvo mjesto i nagradu u drugoj kategoriji, disciplina klavir solo.

Ovo nije prvi put da Mirna donosi nagrade u svoju školu, a uskoro će imati priliku ponoviti ovaj sjajni uspjeh na nadolazećem federalnom natjecanju učenika i studenata glazbe, koje će biti održano u Čitluku koncem travnja, te na međunarodnom natjecanju u Smederevu (Srbija) početkom svibnja.

Mirna Blaž je učenica četvrtog razreda Osnovne glazbene škole, u klasi prof.mr. Ivone Grebenar. Mirnina profesoricu Ivona puna je riječi hvale za svoju učenicu.

“Iznimno sam ponosna na Mirnu. Iza njezinih rezultata stoji veliki trud i upornost, mnogo vremena u učionici i samostalnom radu. Iznad svega, Mirna je iznimno talentirana i muzikalna dušica i meni je zaista zadovoljstvo raditi s njom. Posebne zahvale želim uputiti njezinim roditeljima na strpljenju, razumijevanji u potpori u onome što radimo”, kazala je za portal vitez.info prof.mr. Ivona Grebenar.

Uz Mirnu, na natjecanju koje je održano u Zenici, OGŠ Jakova Gotovca, predstavljali su i učenici iz drugih područnih odjela, donijevši sa sobom još tri prve i dvije druge nagrade u kategorijama violina solo i klavir solo.

Natjecanje je održano 31. ožujka i 1. travnja 2017. godine u organizaciji JU SMŠ Zenica, JU OMŠ Zenica, Udruženja muzičkih pedagoga ZE-DO županije i Udruge “Dječija nota” Zenica.

Prethodni članakViše od 140 studenata na prvom okupljanju Kluba bosanskih studenata u Zagrebu
Sljedeći članakIzjave Muse i Neretljaka nakon utakmice Viteza i Metalleghea