BRAVOOO: Mile Bertović u prosincu osvojio tri turnira!

Već niz godina Vitežanin Mile Bertović postiže zapažene rezultate na raznim šahovskim natjecanjima i jakim turnirima. A potvrda toga su i najnoviji uspjesi koje je postigao na tradicionalnim turnirima organiziranim u povodu božićnih i novogodišnjih blagdana.

Naime, majstorski kandidat Mile Bertović je uvjerljivo, u konkurenciji šesnaest igrača, pobijedio na Božićnom turniru u Jajcu osvojivši ukupno 13 bodova, ispred Darka Rajića iz Jajca s osvojenih 12 bodova i majstorskih kandidata Stjepana Štrkalja i Lovre Mertinovića, koji su s po 11 osvojenih bodova podijelili treće i četvrto mjesto.

Bertović je bio najuspješniji i na božićno-novogodišnjem turniru održanom u Kiseljaku na kojemu je nastupilo također 16 igrača, osvojivši 6,5 bodova, ispred drugoplasiranog Busovljaka, Predraga Barišića koji je osvojio 6 bodova, dok je treće mjesto pripalo Nerminu Letiću iz Fojnice s 5, 5 osvojenih bodova.

Na turniru u Fojnici, uz nastup čak 30 natjecatelja s područja srednje Bosne i šire regije, Vitežanin Bertović je suvereno, „Fišerovski”, s maksimalnim mogućim učinkom, osvoji pobjednički pokal i pobjedničku nagradu.

Ovakav rezultat, tri pobjede na tri jaka turnira, u vremenski vrlo kratkom razmaku, se i ne pamti na ovom području, pa su tim ovi rezultati još i vrjedniji. No, sve te pobjede i pobjednički rezultati donose radost i zadovoljstvo, a što umanjuje, i što ga žalosti, stanje koje vlada u njegovom matičnom ŠK „Vitez” iz Viteza. Jer, klub mu ne daje nikakvu podršku, čak ga sputavaju i u bilo kakvim klupskim aktivnostima, a klub organizacijski i stručno je na stranputici. A to su i razlozi zbog kojih Bertović traži reakcije nadležnih Općinskog i Županijskog sportskog saveza te nadležnih općinskih struktura vlasti – Odjela za društvene djelatnosti i samoga općinskog načelnika, Advana Akeljića.

Zvonimir Čilić / VL