BRAVOOO: Kolibrići pobjedama startali u Arena X Zimskoj ligi u Sarajevu

Proteklog vikenda u Sarajevu je sa natjecanjem krenulo drugo izdanje Arena X zimske lige za mlade nogometaše uzrasta od 8 do 12 godina.

U ligi koja se održava u Areni X u Sarajevu i traje u zimskom periodu sudjeluje 80 ekipa iz Sarajeva, Mostara, Zenice, Visokog, Goražda, Pala, Sokoca i drugih gradova BiH.

U ovogodišnjoj ligi će sudjelovati i NK Rijeka Kolibrići iz Viteza sa svojom talentiranom i trofejnom selekcijom 2011.godište.

Kolibrići su već proteklog vikenda odigrali prva dva kola te pobjedama opravdali ulogu jednog od glavnih favorita za postolje u ovom uzrastu. U uzbudljivim i neizvjesnim utakmicama slavili su pobjede nad vršnjacimaŠF PRO Goražde rezultatom 1-0 te vršnjacima ŠF Tempo sport iz Zenicerezultatom 2-0.

Za selekciju Kolibrića koja je u protekle dvije godine u Vitez donijela 18 trofeja i isto toliko medalja različitog sjaja su nastupili slijedeći dječaci: Lukas Kožul, Karlo Nuk, Stjepan Strinić, Marko Maros, Luka Strukar, Jakov Lujić, Andreas Sučić, Petar Tadić, Vedran Mlakić, Luka Marić.