BRAVOOO: Kadeti Ragbi kluba “Vitez” četiri utakmice prije kraja osigurali naslov prvaka BiH

Ragbi klub Vitez proteklog je vikenda nastupio u Derventi, u sklopu trećeg turnira prvenstva BiH za kadete.

Kadetska ekipa Viteza, prošlogodišnji prvak BiH, ponovno su potvrdili kako im nema premca, svladavši u Derventi ekipu Čelika rezultatom 25:5, ekipu Rudara 15:0 i ekipu mladog, ali borbenog Trka iz Tešnja rezultatom 20:0 te na taj način četiri utakmice prije kraja osigurala naslov prvaka BiH. U dosadašnjih jedanaest susreta ostvarili su jednako toliko pobjeda uz samo jedan primljen poen.

“Najveću bitku tijekom cijelog prvenstva vodili smo s jakom ekipom Rudara iz Zenice, koja nam je prijetila sve do predzadnjeg turnira u Derventi gdje smo i konačno riješili pitanje prvaka BiH za ovu godinu te u nastavku možemo dati šansu mlađim igračima, koji nisu imali dovoljnu minutažu kroz prvenstvo”, rekao je za portal Vitez.info trener viteških ragbijaša, Dado Vrebac.

Zanimljivo je da su na zadnjem turniru za mlade Vitežane nastupile i dvije djevojčice Ana Vrhovac i Maja Vidović, a sve u cilju promoviranja ovog sporta i kod djevojčica, jer, kako nam je potvrdio Vrebac, uskoro pokreću i ženski ragbi klub u Vitezu.

Završnica prvenstva BiH za kadete bit će 16. studenog 2013. godine na stadionu NK “Šantići”, gdje će biti urućen i pehar kadetskoj ekipi Viteza, a za taj dan će biti i prava fešta ragbija, jer pored najmlađih nastupit će i djevojke ragbi klubova Čelik i Sarajevo. Kao poslastica bit će pripremna seniorska utakmica “Jadran lige” Ragbi kluba Vitez s ekipom Sjeverne Dalmacije (Šibenik i Sv. Filip i Jakov).