BRAVOOO: Gradsko kazalište mladih Vitez s predstavom “Ugovor” apsolutni pobjednik 27. međunarodnog “Dadras” festivala u Subotici

Ovogodišnji, 27. po redu Dadras festiva (Dani Dramskog studija “Deus ex machine”) održan je pod  sloganom – “Isto to samo malo drukčije”. Organizatori ističu kako je festival bio jako posjećen, kao i prethodne godine te da je donio ozbiljan scenski kvalitet više, kao i svaki put do sada.

Apsolutni pobjednik 27. međunarodnog Dadras festival je Gradsko kazalište mladih Vitez, s predstavom “Ugovor”, koje je osvojilo gotovo sve nagrade na festivalu.

“Dobra posjećenost na predstavi, ali i sjajna reakcija publike bila je snažan poticaj za mlade

i nadasve talentirane glumce iz Viteza da izvedu, slobodno možemo reći – malo scensko remek delo. Čestitam im na iznimnoj igri i na zaslućeno osvojenim nagradama”, kazao je Stevo M. Bardak, predsjednik žirija festival Dadras.  

Predstava “Ugovor” iznimno uprčatlhivim nastupom osvojila je nagradu za najbolju predstavu 27. Dadras festival, a nagradu za festival najbolju režiju osvojio je Marko Mirković iz GKM-a Vitez.

Gradsko kazalište mladih Vitez osvojilo je vrijedne glumačke nagrade. Nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu dobio je Emin Šahdan, a nagradu za najbolju žensku glavnu ulogu Iva Šakić, oboje iz GKM-a Vitez.

Priznanje za najbolju mladu glumicu festival dobila je Pavla Plavčić, dok su posebne glumačke pohvale osvojili Lana Čalić, Ivan Žuljević i Leo Lukić.

Predstava “Ugovor” i Gradsko kazalište mladih Vitez dobili su i nagradu za najbolju kostimografiju i scenografiju na 27. festivalu “Dadras” u Subotici.

“Nije prvi put da je jedna predstava apsolutni pobjednik festivala. Prisjećamo se tako predstava  beogradskog “Krsmanca”, novokarlovačke trupe “Suno e Romengo”, banjalučkog pozorišta mladih DIS. Ove godine najveći broj nagrada apsolutno zasluženo osvojilo je Gradsko kazalište mladih Vitez, višegodišnji učesnik Dadrasa. GKM Vitez je predstavom “Ugovor” u režiji i uz adaptaciju teksta Miroljuba Nedovića, a u izvršnoj produkciji Ivana Sajevića, ovogodišnji apsolutni pobjednik 27. međunarodnog festivala Dadras”, kazao je direktor festivala “Dadras”, Cvijetin Milaković.