BRAVOOO: Gradsko kazalište mladih Vitez i ”Svirko Svemirko” osvojili nekoliko nagrada na 23. Festivalu dječjeg teatra BiH

U Gračanici je ovoga vikenda održan 23. Festival Dječjeg Teatra Bosne i Hercegovine.

Na daskama koje život znače bili su glumci i glumice iz: Županje, Tuzle, Sarajeva, Bugojna, Gradačca, Mostara, Blažuj-Ilidže, Viteza te domaćina Gračanice.

U dva dana odigrano je ukupno 12 predstava, u kojima je viđeno mnogo lijepih priča sa snažnim porukama.

Na ovom festivalu nastupilo je i Gradsko kazalište mladih Vitez s predstavom ”Svirko Svemirko”. Igra mladih glumaca iz Viteza pobrala je simpatije i gromoglasan pljesak publike, ali i ocjenjivačkog suda koji je Vitežanima dodijelio nekoliko nagrada.

Ocjenjivački sud bio je u sastavu Irfan Kasumović, Novica Bogdanović i Fatima Softić, a nagradili su profesionalno vođene dječje dramske grupe te neprofesionalno vođene dječije dramske grupe. Gradsko kazalište mladih Vitez bilo je u kategoriji profesionalno vođenih kazališnih skupina.

  1. Ocjenjivački sud dodijelio je jednu glumačku nagradu u kategoriji kazališta, a jedina nagrada pripala je Eminu Šahdanu iz Viteza za ulogu Svirka, u predstavi “Svirko Svemirko – bajka o čarobnom sviraču” iz Gradskog kazališta mladih Vitez.
  2. Priznanje za najbolji glumački tandem dobile su Sofija Ćosić i Ana Radoš koje su igrale uloge Trtka i Mrtka u predstavi “Svirko Svemirko – bajka o čarobnom sviraču” Gradskog kazališta mladih Vitez.
  3. Također, nagradu za originalni dramski tekst dobio je Tode Nikoletić s tekstom “Svirko Svemirko – bajka o čarobnom sviraču” iz Gradskog kazališta mladih Vitez.

U predstavi igraju: Ena Čalić, Hanka Salkić, Sofija Ćosić, Ana Radoš, Emin Šahdan, Lana Čalić, Maša Nuk-Vuković, Marija Martinović i Glorija Radoš, Ena Bonić i Arijana Šantić. Predstavu je režirala Anja Stipinović, a asistentica režije je Karla Karin. Izvršni producent je Ivan Sajević.