BRAVOOO: GKM Vitez i “Svastike” rekordom osvojili GRAND PRIX jubilarnog 10. FAK-a u Slavonskom Brodu

Predstava „Svastike“ Gradskog kazališta mladih Vitez osvojila je GRAN PRIX jubilarnog 10. Festivala amaterskog kazališta (FAK) u Slavonskom Brodu, koji se ove godine održao pod motom “FAK ten, winners again!”. I to na kakav način! Među pobjednicima dosadašnjih devet festivala u Slavonskom Brodu, Svastike su ostvarile rekordnu prosječnu ocjenu publike na svih deset FAK-ova, 4,87. Kažimo kako svi posjetitelji predstave mogu ocijeniti ocjenom od 1 do 5.

Značajno je naglasiti kako je ovo četvrti osvojeni FAK Gradskog kazališta mladih Vitez, a uz Svastike ovaj festival osvajale su i predstave „Zločestobija“, „O Romeo, zašto si Romeo?“ i „Šmizle“. Viteški kazalištarci tako su od četiri nastupa u natjecateljskom dijelu sva četiri puta i osvojili ovaj vrlo kvalitetni kazališni festival. Također, sada uz rekordnu ocjenu 4,87, viteški kazalištarci u proteklih 10 godina FAK-a drže i drugu i treću najbolju ocjenu. Predstava „O Romeo, zašto si Romeo?“ osvojila je ocjenu 4,80, a „Šmizle“ su protekle godine nagrađene ocjenom 4,74.

„Jako smo sretni što su oni zbog kojih se predstave i igraju, dakle publika, pokazali kako cijene i da im se jako sviđa to što radimo. Svastike su na svim festivalima gdje je publika birala najbolju predstavu osvojile ovu nagradu što pokazuje da ona zbilja ima veliku vrijednost, a također upotpunile su nestvaran skor, četiri od četiri Grand Prixa na FAK-u u Slavonskom Brodu. Sada ćemo se okrenuti novim izazovima, a mislim da ćemo se nakon 10. FAK-a neko vrijeme suzdržati od natjecateljskih nastupa u Slavonskom Brodu“, kazao je za vitez.info Ivan Sajević, voditelj GKM Vitez.

Pred članovima GKM-a Vitez predstoji uzbudljiv nastavak kazališne, ali i kalendarske godine. Naime, u rujnu započinju već 9. Dani kazališta „Vitez 2017“, a uz već dogovorene nastupe po BiH, Hrvatskoj i Srbiji očekuje ih prijam novih članova, ali i rad na novim predstavama.

U predstavi “Svastike” igraju: Matea Bošnjak, Ivan Sajević, Paula Grebenar, Marin Maros, Marija Gudelj, Milena Bertović, Elena Stojak i Franko Bralo. Autor teksta je Savo Škobić, a redateljica Mirna Matković.